DORA 2021. Svakog dana predstavljamo vam nekoliko kandidata, ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije mogao bi biti najbolji do sada

Subota pred nama rezervirana je za 22. izdanje Dore!

Dvorana “Marinko Cvetković” u Opatiji treći put zaredom bit će mjesto na kojem će Hrvatska dobiti svog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu. Ove godine, na žalost, izbor će se održati bez prisustva gledatelja i pod strogim epidemiološkim mjerama, no to ne znači da će spektakl, kakav i priliči ovakvom izboru, izostati.

Kroz ovogodišnju Doru vodit će nas četiri voditeljice: Danijela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić, a već standardno izbor za pjesmu Eurovizije moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na prvom programu Hrvatske televizije.

Stručni ocjenjivački žiri odabrao je 14 predstavnika između kojih će se birati pobjednik i koji će pokušati osvojiti publiku ispred malih ekrana.

Jednominutni isječci pjesama svih finalista već su dostupni, a mi ćemo vam svakoga dana predstaviti njih nekoliko kako bi lakše izabrali vlastitog favorita.

1. NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN) – Rijeka

Nina Kraljić otvorit će ovogodišnju Doru pjesmom “Rijeka”. Kako je i sama izjavila za medije, pjesma koju će izvesti na ovogodišnjem natjecanju u njenom je stilu, moćna etno pop pjesma balkanskog izričaja što će se, prema njezinim riječima, vidjeti i u scenskom nastupu, kostimima i scenografiji.

2. ERIC VIDOVIĆ – Reci mi

Koprivnički talent koji se 2019. godine okušao na Voiceu također je pronašao svoje mjesto među 14 najboljih. Njegova pjesma “Reci mi” svakako ima potencijala da odnese pobjedu, pogotovo iz razloga što se odvojio od standardnih tipova pjesama koje smo vrlo često znali slušati u ovakvim izborima.

3. ELLA OREŠKOVIĆ – Come this way

Ellina pjesma, slično kao i Ericova, zasigurno će nakon ovogodišnje Dore postati pravi hit, pogotovo među populacijom koja voli stranu glazbu. Pjesma “Come this way”, kako i sam naslov sugerira, izvodit će se na engleskom jeziku što može biti određena prednost, ali i mana.

-Pjesma je ljubavna, srednjeg tempa, s malim retro touchem. Zvuči moderno, čvrsto i premda je nezahvalno opisivati pjesmu, pošto se ona prije svega mora čuti, rekla bih da je to nešto u stilu onog što na svjetskoj sceni radi Dua Lipa – izjavila je Ella.

Predstavili smo vam prva tri izvođača, preostalo je njih još 11 o kojima ćemo pisati u danima pred nama, a po svemu sudeći ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije mogao bi biti među najboljima do sada!

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content