Koronavirus u VPŽ: Sedam novih slučajeva, detektiran jedan slučaj britanskog soja

U posljednja 24 sata testirano je 105 osoba s područja Virovitičko-podravske žuapnije, od kojih je na koronavirus pozitivno njih sedam, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od sedmero novoinficiranih četiri osobe su muškog, a tri ženskog spola. Dolaze s područja dva grada, Virovitice (5) i Slatine (2).

Trenutno je u Općoj bolnici hospitalizirano 17 COVID-19 pacijenata, a jedna osoba je u KBC-u Osijek. Od njih 18 dvije osobe su na respiratoru.

Osim toga, na području Virovitičko-podravske županije detektirana je i jedna zaražena osoba koja je imala britanski soj virusa. Podaci su stigli ih Klinike za infektivne bolesti, gdje je sekvenciran uzorak od 19. siječnja. Radi se o osobi koja je na području naše županije tada bila u posjetu i virus se s nje nije širio dalje.

Od početka pandemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3429 osoba. Nažalost 101 osoba je preminula od posljedica infekcije COVIDOM-19. Usprkos trenutnom smirivanju situacije s koronavirusom, manjem broju zaraženih i hospitaliziranih iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content