VEĆ OSUĐEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE U pritvoru muškarac (28) koji je pratio djevojčice u školu i nudio im prijevoz

Slučaj koji je uplašio i zgrozio roditelje u jednom mjestu u Osječko-baranjskoj županiji ima još i strašniju pozadinu. Naime, muškarac (28), koji je tijekom vikenda uhićen je jer mamio djecu da pođu s njim u automobil, o čemu smo pisali, ranije je osuđivan za seksualno zlostavljanje djeteta!

POSUDIO MAJČIN AUTO

Prema informacijama koje smo dobili od istražnog suca i glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku Miroslava Rožca, riječ je o osobi 1993. godište, koji je razveden, i sam otac dvoje male djece.

On se u automobilu koji je uzeo od svoje majke, što je otežalo identifikaciju, vozio po Valpovštini i Belišću. U periodu od 25. do 27. siječnja pratio je vozilom djevojčice drugog  i trećeg razreda osnovne škole na njihovom putu od škole prema kući. U četiri navrata pokušao ih je namamiti u osobni automobil. Iz vozila im je slao poljupce i nudio im da ih poveze, što je djevojčice prestravilo.

Zahvaljujući dobrom opisu vozila koje su dale djevojčice te nadzornim kamerama na kružnom toku u Belišću, 28.godišnjak je uhićen, a djeca su dobila pohvalnice za hrabrost.

OSUĐEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE, ZA KAZNU DOBIO RAD ZA OPĆE DOBRO 

Počinitelj je od ranije dobro poznat policiji i državnom odvjetništvu jer je već osuđivan za kazneno djelo na štetu maloljetne osobe. Naime, prije dvije i pol godine osuđen je za seksualno zlostavljanje djeteta mlađeg od 15 godina i pravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro. Ovaj put opet pokazuje pedofilske sklonosti.

Za sada identitet počinitelja nije otkriven jer se još provodi istraživanje, a to će biti moguće po podizanju optužnice od strane Općinskog državnog odvjetništva. Muškarac je u istražnom zatvoru.

Za djela u njihovoj nadležnosti, istražni zatvor može trajati do 3 mjeseca, a i dulje ukoliko se podigne optužnica. U međuvremenu će se obaviti razgovori i ispitivanje djevojčica, njihovih roditelja te psihološko vještačenje.

Hrabrost i pribranost djece te povjerenje roditelja u njihove priče pomoglo je da dođe do uhićenja muškarca na vrijeme i tako se spase ne samo jedan, već četiri neprocjenjiva dječja života. Epilog ovom slučaju dat će sud. (www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content