Održana početna konferencija projekta Udruge Jaglac “Učim, radim, pomažem – faza II”

U višenamjenskoj dvorani Orahovica održana je početna konferencija novog korisnog projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” pod nazivom “Učim, radim, pomažem – faza II”.

Projekt je u provedbi u sklopu programa “Zaželi”, a partneri na istom su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica te Centar za socijalnu skrb Slatina. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Iznos bespovratnih sredstava je 740.590 kuna, a udio sufinanciranja je 100%. Razdoblje provedbe je od 11. siječnja 2021. do 11. veljače 2022. godine.

Pocetna Jaglac 8

-Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za osam pripadnica ranjivih skupina na području djelovanja Udruge Jaglac, unaprjeđenjem njihovih radnih potencijala i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici za brigu o 48 krajnjih korisnika. Aktivnosti projekta su zapošljavanje žena u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena – rekao je u sklopu prezentacije o projektu voditelj istog Robert Terfaloga.

Pocetna Jaglac 10

Nazočne na konferenciji pozdravila je i predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović izrazivši veliko zadovoljstvo uspjehom u realizaciji II. faze ovoga projekta koji se u svojoj prvoj provedbi pokazao iznimno korisnim i dobrim. U prvoj fazi projekta prikazan je i kratak video uradak, a konferenciju i projekt pozdravio je i podržao povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content