OPĆINA SUHOPOLJE Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u ovom sazivu doneseno nekoliko bitnih odluka

U prostorijama Općine Suhopolje danas (utorak) je održana 35. sjednica Općinskog vijeća, ujedno i posljednja u ovom sazivu.

Nakon što je usvojen skraćeni zapisnik s 33. i 34. sjednice Općinskog vijeća, na Dnevnom redu našlo se nekoliko bitnih točaka koje su jednoglasno usvojene, a svakako treba istaknuti donošenje Odluke o pokretanju izrade Strategije razvojnog programa Općine Suhopolje za razdoblje do 2025. godine.

Treba naglasiti i Odluku o oslobođenju plaćanja komunalne naknade zbog nastupa posebnih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa. U “prijevodu”, ovom se Odlukom oslobađaju od obveze plaćanja komunalne naknade u potpunosti svi ugostiteljski objekti (obveznici plaćanja komunalne naknade prema Općini Suhopolje).

MG 4939

-Mislim da smo na ovoj sjednici Vijeća, kao i u cijelom mandatu, donijeli značajne odluke koje su usmjerene kako prema razvoju i napretku naših poduzetnika, tako i ustanova na području općine, a sama Odluka o strategiji razvojnog programa za narednih pet godina govori o velikom napretku ove zajednice – rekla je predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić.

Osvrnula se i na rad u protekle četiri godine te istaknula odličnu suradnju s vijećnicima.

-Moram istaknuti ustrajan i konstruktivan rad svih vijećnica i vijećnika našeg Općinskog vijeća. Svi su oni bili usmjereni prema boljitku zajednice, a o tome najbolje govori činjenica da smo vrlo često odluke donosili jednoglasno, neovisno o različitim političkim opcijama. Djelovali smo ispred građana koji su nas izabrali, a to povjerenje nastojali smo opravdati u ovih četiri godine i nadam se da smo ga i opravdali. Kao i vijećnicima, isto tako zahvaljujem i načelniku Siniši Horvatu i njegovom zamjeniku Goranu Doležalu zajedno sa svim suradnicima na zaista korektnoj i uspješnoj suradnji, a sve za dobrobit naših mještana – zaključila je Hegedušić.

Jedna od točaka Dnevnog reda bila je i ona o imenovanju naziva ulice na području naselja Suhopolje, a riječ je o ulici u kojoj će se nalaziti budući dječji vrtić koji bi trebao biti završen u travnju. Naime, zbog gradnje vrtića na novoj lokaciji potrebno je imenovati ulicu kako bi se mogao pokrenuti postupak dobivanja kućnog broja pa će navedena ulica tako nositi ime hrvatskog dječjeg pisca Mate Lovraka.

MG 4940

-Upravo je imenovanje nove ulice bio fokus, ali i radosna vijest današnje sjednice jer je to jedan u nizu dokaza da Općina Suhopolje napreduje i raste. Nekretnine na području naše općine su itekako tražene, a tome svjedoči i novoimenovana ulica u kojoj će biti smješten naš novi dječji vrtić i jaslice – kazao je načelnik Siniša Horvat.

Načelnik Horvat još je jednom naglasio i ranije spomenutu točku Dnevnog reda vezanu uz pokretanje izrade strategije razvojnog programa za razdoblje do 2025. godine.

-Svi znamo koliko je to bitno. To je temeljni akt za aplikaciju na bilo kakve projekte, kako EU fondova, tako i naših resornih ministarstava pa smo i tu odlučili iskoračiti i pratiti trendove. To smo neumorno radili i u protekle četiri godine, javljali smo se na sve natječaje na koje smo mogli pristupiti – dodao je Horvat.

MG 4943

Četiri godine kontinuiranog i neumornog rada itekako su urodile plodom, a naglasak na brojne uspješno odrađene projekte stavio je i načelnik Horvat. Teško je i nabrojati sve što je odrađeno u proteklom periodu, ali ono što i njega posebno veseli je dvadesetak novih malih obrta i poduzeća na području općine Suhopolje.

-Definitivno rastemo i s velikim ponosom, ali i uzbuđenjem očekujemo sljedeće razdoblje gdje ćemo raditi s još većim elanom i tako nastaviti s tim dobrim praksama i na taj način pokušati podići ljestvicu makar je ona s današnjim danom već jako visoko podignuta – zaključio je S. Horvat.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content