Županijski derbi 3. HNL Sjever: Sastaju se Papuk i Virovitica, Majdenić i Bosilkovski računaju na pozitivan rezultat

Nakon duge stanke ovog vikenda na terene izlaze momčadi 3. HNL Sjever. U subotu, 20. ožujka u 15:30 igraju se susreti 15. kola. Već u prvom kolu nastavka u Orahovici se igra županijski derbi između Papuka i Virovitice.

U prvom dijelu prvenstva u Virovitici domaća momčad bila je uvjerljiva. Virovitičani su tada pobijedili Orahovčane 4:0, međutim u proteklih šest mjeseci mnogo toga se promijenilo u svlačionicama oba kluba. Trenere Vjekoslava Vučetu i Stjepana Mađarića zamijenili su Goran Bosilkovski i Martin Majdenić. U igračkom kadru također je došlo do promjena. Mateo Desić i Angelo Bernardo Radović više nisu igrači Virovitice, a Antun Marković i Borna Mimić više ne igraju za Papuk.

Nakon završetka jesenskog dijela natjecanja Papuk se nalazi na šestom mjestu s 20, a Virovitica na desetom mjestu sa 16 osvojenih bodova. Oba kluba u skladu s mogućnostima vezanim uz pandemiju koronavirusa odradila su izuzetno kvalitetne pripreme. Nemaju kažnjenih igrača i svi bi igrači u ovom susretu trebali biti na raspolaganju trenerima.

PAPUK U POSLJEDNJOJ PROVJERI USPJEŠAN U SUHOPOLJU

Papuk je prošle subote odigrao posljednju pripremnu utakmicu na suhopoljskom stadionu Park uvjerljivo pobijedivši domaćeg četvrtoligaša Suhopolje rezultatom 5:1. Uz jedan autogol domaćih, strijelci su bili Marin Čavić, Matija Matoković, Marin Zdelar i Matej Rukavina.

Papuk Radnik

Orahovčani su u toj utakmici težili kontrama i polukontrama, agresivnoj i brzoj igri s gustom obranom, a jedino nezadovoljstvo Papukovog stratega odnosilo se na realizaciju. Uz pet pogodaka u mreži Grofova, Majdenićevi su igrači promašili jedanaesterac, jednu “stopostotnu”, ali i nekoliko vrlo dobrih prigoda za pogodak. Upravo su realizaciju “peglali” na treninzima pred susret s Viroviticom.

– To je županijski derbi. Veliki izazov i motiv za obje momčadi. Igrači se međusobno dobro poznaju. Očekujem pobjedu koja bi nas učvrstila među prvih šest momčadi, koje će se kasnije plasirati u doigravanje za prvaka – optimističan je Majdenić.

BOSILKOVSKI ŽELI ISKORAK NA LIGAŠKOJ LJESTVICI

Virovitičani su odradili kvalitetne pripreme u kojima su odigrali i pet trening utakmica. Zabilježili su dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Trener Goran Bosilkovski zadovoljan je učinjenim. Zbog poslovnih obveza nekoliko igrača je propustilo dio treninga, ali uvjeren je da će u nastavku ligaškog natjecanja napraviti iskorak na tablici.

MG 0047

U rad prve momčadi su uključeni najbolji juniori, koji postepeno stječu iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

– Pred nama je županijski derbi. To su utakmice pune naboja u kojima se osim za bodove igra i za prestiž. Domaća momčad je satkana od kvalitetnih igrača i favoriti su na svom travnjaku. Mi u Orahovicu putujemo ostvariti pozitivan rezultat. Prvenstvo je dugačko, idemo stepenicu po stepenicu – susret županijskih rivala najavio je strateg Virovitice Goran Bosilkovski.

LISTA STRIJELACA: SUVAJAC VODEĆI, MATOKOVIĆ “PUŠE ZA VRATOM”

Najveća prijetnja Orahovčanima bit će iskusni Nikola Suvajac, koji je trenutno vodeći topnik lige. Na svom kontu ima devet pogodaka. S druge strane Orahovčani se ponajviše oslanjaju na uvijek opasnog Marina Čavića, ali i Matiju Matokovića, koji se s osam pogodaka u jesenskom dijelu prvenstva nalazi u samom vrhu liste strijelaca.

Županijski derbi sudit će Mario Petrović (Čazma). Prvi pomoćni sudac je Ivan Starčević (Bjelovar), drugi Patrik Tkalčević (Čazma), a četvrti sudac Nikola Kristić (Ćeralije). Delegat na ovoj utakmici je Davor Ptiček (Varaždin).

Zbog epidemioloških mjera utakmica će se igrati bez nazočnosti gledatelja.

(www.icv.hr, mš, ts, foto: T. Szabo, M. Rođak i V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content