Na tri osječka punkta danas počelo masovno cijepljenje Pfizerovim cjepivom, u ostatku županije sljedećeg četvrtka

Uz redovito cijepljenje kod obiteljskih liječnika, a nakon pristizanja nešto većeg broja doza cjepiva nego prethodnih tjedana, danas (četvrtak) u Osijeku je počelo i cijepljenje na tri posebno organizirana punkta: u dvorani Gradski vrt na dva mjesta, u zgradi Doma zdravlja OBŽ i zgradi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ.

– Tijekom ovog i sljedećeg tjedna u Zavod za javno zdravstvo OBŽ bit će dostavljeno 9.070 doza cjepiva, a do kraja travnja u Hrvatsku bi trebalo biti isporučeno više od 500 tisuća doza. U Osječko-baranjsku županiju isporučuje se oko 7 posto od ukupnog broja isporučenih doza cjepiva u Hrvatskoj, a to znači da bi trebali dobiti količine koje smo dobili tijekom protekla tri mjeseca, odnosno od kraja prosinca. Do sada je ukupno dostavljeno 36.816 doza cjepiva, a zbog većih količina koje će nam pristizati u sljedećem razdoblju planiramo otvaranje cijepnih punktova i u ostalim gradovima županije već od sljedećeg četvrtka. Također, kako budemo ulazili u treću fazu cijepljenja organizirat ćemo i otvoriti svih prethodno planiranih 26 punktova koji su bili predviđeni za masovnije cijepljenje – rekla je Nataša Turić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo OBŽ i dodala kako će tijekom dana biti utrošeno tisuću doza Pfizer cjepiva na tri punkta.

mini IMG 7400

Ravnatelj Doma zdravlja OBŽ Mato Lukić kazao je kako uskoro očekuje i početak cijepljenja ostatka populacije.

– Danas smo započeli s cijepljenjem na tri lokacije u gradu Osijeku. Cijepljenje će se obavljati od 8 do 19 sati, s tim što će od 13 do 14 sati biti smjena ekipa koje cijepe. Ovim prvim danom masovnijeg cijepljenja obuhvaćeno je 69 ordinacija opće medicine sa šireg osječkog područja, a svaka ordinacija je dobila do 15 termina za svoje pacijente. Naglašavam da se još uvijek cijepe stariji od 65 godina i kronični bolesnici. Putem aplikacije liječnici su svoje pacijente naručili u točno određeno vrijeme, a pacijenti su uz današnji termin odmah dobili i termin za drugu fazu koja će se održati 13. svibnja. Posebno me veseli discipliniranost naših pacijenta jer ni u jednom trenutku nije došlo do stvaranja gužve i nadam se da će to biti praksa i u budućnosti – istaknuo je Lukić.

mini IMG 7310

Dodao je kako cijepljenje ostatka populacije ovisi o dinamici pristizanja cjepiva, no nada se kako će i to biti moguće u sljedećih mjesec do dva dana.

Načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Ivan Hampovčan dodao je kako Osječko-baranjska županija nije uputila zahtjev prema Nacionalnom stožeru za dodatnim mjerama.

– Razmatrali smo nekoliko mjera, prije svega vezano za pohađanje nastave, međutim učenici sljedeći tjedan nisu na nastavi tako da ćemo o eventualnim promjenama razgovarati sljedećeg četvrtka – rekao je Hampovčan.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content