ČEP PO ČEP ZA SKUPI LIJEK I Dječji vrtić Cvrčak u humanitarnoj akciji za oboljele od malignih bolesti

U Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica sakupljena je i predana prva značajnija količina plastičnih čepova od početka hvalevrijedne akcije sakupljanja. Akcija je pokrenuta u suradnji s Gradskim savjetom mladih grada Virovitice, a odgojiteljice su akciju sakupljanja promovirale u svojim matičnim skupinama te na razini objekta u kojemu rade. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da reciklažom prikupljenih čepova osiguraju financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti.

– Kao Eko vrtić koji promovira reciklažu i održivost, ovo je bio još jedan od razloga kako u ekološkom, ali i humanom smjeru odgajati buduće naraštaje djece – ističu u Dječjem vrtiću Cvrčak.

U akciju se mogu uključiti svi, prikupljajući sve vrste plastičnih ambalažnih čepova (čepovi s boca od vode, sokova, jogurta, mlijeka, ulja, kave, omekšivača, deterdženata…), a koji se mogu odložiti u kartonsku kutiju postavljenu na ulazu u zgradu Vrtića.

I ZATO – NE BACAJTE PLASTIČNE ČEPOVE, DONIRAJTE IH!

Vrtić je ovih dana (svibanj 2021. godine) dobio i Zahvalnicu za pomoć i sudjelovanje u Projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL Hematology Croatia).
Kako se akcija prikupljanja plastičnih čepova nastavlja, dodatnu podršku dali su članovi Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice doniravši Vrtiću „tankove“ za sakupljanje koji će nakon oslikavanja dječjim likovnim radovima biti postavljeni na ulazima u zgrade Vrtića.

(DV Cvrčak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content