Nogometna poslastica usred tjedna: Pitomača spremna za obračun s Ferdinandovcem

Da nije sutrašnje utakmice, u svlačionicama na Gmanju vjerojatno bi se i sad slavila subotnja pobjeda u županijskom derbiju protiv Suhopolja, ali, već sutra (srijeda) momčad Ivana Presečana igra najzahtjevniju utakmicu ovog proljeća, a možda i sezone. Pitomači u goste stiže moćni Ferdinandovac, vodeća momčad 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica koji je proteklog vikenda na svom travnjaku bez većih problema slavio u okršaju s izravnim konkurentom za naslov, Bilogorom 91′ iz Grubišnog Polja. Bilo je 2:0, a strijelci su bili Križanović i Karan. Upravo je Jurica Karan označen kao najveća prijetnja domaćoj obrani i vrataru Zdelaru. Postigao je dosad 21 pogodak, šest manje od vodećeg Nikolića.

U domaćim redovima izostat će kapetan Matija Miloš zbog tri žuta kartona, čiju “sudbinu” dijele i gostujući igrač Siniša Đipalo te iskusni vratar Stjepan Peršić.

Iako je Ferdinandovac dosad upisao čak 18 pobjeda (uz tri remija i dva poraza) i ostvario najbolju gol razliku, u ovom susretu čeka ga teška bitka protiv odličnog domaćina, koji je trenutno na 5. mjestu s 36 bodova na svom kontu. Prednost od 21 boda u ovoj utakmici neće igrati preveliku ulogu. Presečan je nakon uvodna dva poraza u proljetnom dijelu prvenstva preporodio momčad i u devet uzastopnih utakmica ostao neporažen. U ligaškom natjecanju upisao je četiri pobjede i dva remija (na gostovanju u Predavcu i domaćem susretu s jakom Bilogorom) te ostvario tri lagane pobjede u utakmicama Županijskog nogometnog kupa gdje će za osam dana u Zdencima loviti ovosezonsko finale.

Kao što smo već rekli i ranije, na krilima fantastične pobjede u županijskom derbiju, Pitomača u odličnoj atmosferi dočekuje i želi zaustaviti ligaškog lidera. Promjena sustava igre urodila je plodom, Paradinović se odlično snašao na poziciji napadača, a uz njega će najveća prijetnja mladom Turčiću biti Plavšić, Jakupec i Babić, koji igraju u odličnoj formi.

Utakmica 25. kola 4. lige BJ-KC-VT između Pitomače i Ferdinandovca na rasporedu je u srijedu, 19. svibnja u 17 sati i 30 minuta. Trebala bi ovo, po svemu sudeći, biti prava nogometna poslastica u kojoj će Pitomačani pokušati uzvratiti za jesenski poraz i ponovno “zakuhati” borbu za naslov prvaka.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content