Od 212 obrađenih uzoraka, 26 pozitivno na koronavirus na području OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 212 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka, njih 6, dok se po dvije novooboljele osobe nalaze na području Đakova, Našica, Kneževih Vinograda, Popovca i Strizivojne. S područja Belog Manastira, Belišća, Bilja, Donjeg Miholjca, Čepina, Erduta, Feričanaca, Valpova, Podgorača i Petlovca po jedna je novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalaze se 74 osobe koje su oboljele od Covida-19, od kojih je 51 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 9 pacijenata je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 23 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 67 do 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 803 osobe.

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su kršenje propisanih mjera na graničnim prijelazima za  tri strana državljana koji su prekršili rok za tranzit od 12 sati. Obavili su i 131 nadzor ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content