Tomislav Katalinić novi direktor Komunalnog poduzeća Papuk i poduzeća Voda d.o.o.

Danas (petak) je u prostoru Komunalnog poduzeća održana izvanredna izborna skupština dva gradska poduzeća i to Komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. te poduzeća Voda d.o.o.

Najvažnija točka bila je razrješenje dužnosti dosadašnjeg direktora oba poduzeća Zdravka Dijakovića, a članovi skupštine, čelnici Grada Orahovice i općina Čačinci, Zdenci i Crnac, jednoglasno su za novog direktora spomenuta dva poduzeća izabrali Orahovčanina Tomislava Katalinića.

-Održane su dakle dvije izvanredne skupštine dva gradska poduzeća na kojima smo potvrdili nove članove Skupštine s obzirom da su se u dvije jedinice lokalne samouprave dogodile promjene na mjestima načelnika, dakle u Gradu Orahovici i Općini Čačinci, a potom su donešene odluke o razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave, odnosno direktora oba poduzeća te imenovanju novog. Za novog direktora oba poduzeća imenovan je Tomislav Katalinić iz Orahovice. Dosadašnji direktor Dijaković upoznao je Skupštinu s financijskim stanjem oba poduzeća, odnosno rezultatima s 31. prosinca 2020. gdje su u oba vidljivi povećani gubici. Tako je u poduzeću Papuk gubitak od 1,4 milijuna kuna dok je u poduzeću Voda d.o.o. gubitak u iznosu od 946 tisuća kuna. S obzirom na ove gubitke svi suvlasnici oba poduzeća sjest ćemo na sastanak i donijeti neke odluke o reorganizaciji našeg zajedničkog društva, a već smo i dogovorili kako će sva groblja te dimnjačarska služba prijeći pod upravljanje poduzeća Papuk, a blizu smo dogovora da Papuk preuzme i održavanje kompletne javne rasvjete za sve jedinice lokalne samouprave – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Skupstina dva gradska poduzeca

Novi direktor Papuka i Vode Tomislav Katalinić 12 godina radi u ovoj struci, od toga 10 u poduzeću Voda.

-Ovo je za mene izuzetno zahtjevna i odgovorna funkcija, ali prije svega iznimna mi je čast to sam dobio ovu priliku i zahvaljujem se članovima Skupštine na ukazanom povjerenju. Kako samo u Vodi već 10-ak godina upozna sam sa svom problematikom rada poduzeća i tu neće biti veliki problem uklopiti se s novom dužnošću, a slično je i u Papuku. Posla ima jako puno, poduzeća nisu u zavidnoj poziciji, ali vjerujem u ekipu oko sebe, od skupštinara do većine ljudstva u poduzećima, mladu, punu ideja i elana i siguran sam da ćemo stvoriti jednu jako dobru poslovnu priču – rekao je direktor Katalinić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content