Upoznajte se s radom KUD-a Virovitica: U povodu Dana otvorenih vrata postavljen štand ispod sata, posjetiti ih možete sljedeća tri dana

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga, koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Kulturno umjetničko društvo Virovitica tim je povodom postavilo štand na Trgu kralja Tomislava, tako da smo danas ondje zatekli Matiju Goslera, predsjednika KUD-a, koji nam je ukratko opisao njihov radi i prezentirao što će sve građanke i građani, kao i svi zainteresirani, kod njih moći vidjeti i čuti.

– Što se tiče samog KUD-a, naše Društvo se sastoji od dvije sekcije, folklorne, odnosno plesačke, te glazbene sekcije gdje se čuvaju notni zapisi iz povijesti. Svake godine sudjelujemo na brojnim manifestacijama, gdje god nas pozovu, nebitno radili se o nekom od događaja kod nas u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Gdje god odemo predstavljamo blaga Virovitice i okolice, a prezentiramo čak sedam koreografija od naše Podravine i Slavonije, pa sve do Like, Posavine, Dalmacije, Baranje i drugih prostornih cjelina- rekao je Matija.

Iako epidemiološka situacija nije dozvoljavala previše aktivnosti prošle godine, u KUD-u Virovitica bilo je itekako aktivno.

– Zbog epidemije nastupi se nisu održavali, ali iz tog smo se razloga mogli posvetiti nekim drugim stvarima. Financijska sredstva koja smo dobili od naših sponzora i donatora bila su prenamijenjena i iskorištena za obnovu nošnji, tako da su nam obnovljene splitske i posavske nošnje, te slavonski i podravski šeširi. Naravno, sve će to biti izloženo na našem štandu, a javno će se izložiti i knjiga tiskana povodom 30 godina Društva. Svi zainteresirani moći će ju tako prelistati i upoznati se s našom povijesti- dodao je.

Štand Kulturno umjetničkog društva Virovitica nalazit će se na Trgu od danas (četvrtak) do subote, kada se završavaju Dani otvorenih vrata Udruga, a za posjetitelje će biti dostupni sve obuhvaćene dane od 9 do 12 sati. 

Zainteresirani koji se žele okušati u pjevanju i plesanju mogu se dodatno uključiti u rad Društva svakog utorka od 20 do 22 sata kada se u Domu kulture održavaju probe, a kako su posebno istaknuli, svi su dobrodošli!

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content