Održan 3. sastanak Književnog kluba u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“

Jučer (srijeda) u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održan je 3. sastanak Književnog kluba koji se provodi u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“ čiji je nositelj Centar za kulturu „Drago Britvić“.

Tema sastanka su bile najpoznatije bajke i basne iz cijelog svijeta. U uvodnom dijelu svi sudionici mogli su se upoznati sa teorijskim dijelom značenja te razlike između bajke i basne. U preostalom dijelu sastanka čitale su se odabrane priče te se diskutiralo i promišljalo o njima. Od najpoznatijih bajki koje su se čitale mogu se izdvojiti Snježna kraljica, Ružno pače, Mala sirena, Djevojčica sa žigicama, Leteći kovčeg (Hans Christian Andersen), Crvenkapica, Trnoružica, Snjeguljica i sedam patuljaka, Vuk i sedam kozlića (Braća Grimm), Priča o Zorku Bistrozorkom i o Sreći (Ivana Brlić Mažuranić). Od basna mogu se izdvojiti Mljekarica (Jean de la Fontaine), Pastir i koza (Ezop), Čovjek i luk (Gotthold Ephraim Lessing) te Pas i vuk (Ivana Brlić Mažuranić).

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, koju je Vlada na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH proglasila Godinom čitanja.

(www.icv.hr, dr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content