Policija zabilježila deset prometnih nesreća u zadnja 24 sata: S najviše alkohola u krvi 23-godišnji biciklist iz Našičkog Novog Sela

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tijelesne ozlijede, dvije su zadobile lakše ozlijede, dok je sedam za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira i Belišća po dvije, a po jedna prometna nesreća se dogodila na području Đakova i Našica.

U vremenu od 2. do 4. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 20 vozača (15 vozača osobnih automobila i pet vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u subotu 3. srpnja u 23:37 sati u Đurđenovcu kada je u prometu zaustavljen biciklist, 23-godišnjak iz Našičkog Novog Sela, te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,47 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U navedenom periodu, osim alkohola, evidentirano je još 225 prekršaja od kojih 94 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, te po jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja vozilom pod zabranom, kao i odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu. Zabilježeno je još 64 ostala prekršaja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content