Virovitica dobila novog stratega seniorske momčadi: Krešimir Crvenka iz kopački na “vruću” trenersku klupu

Ovog tjedna virovitički nogometni trećeligaš i trener Goran Bosilkovski sporazumno su raskinuli dosadašnju suradnju.

– Za mene je ovo razdoblje u Virovitici bilo predivno iskustvo. To je klub u kojem sam igrao, a kasnije sam došao na klupu, na kojoj su prije mene sjedili i puno bolji treneri i nadam se da svojim radom nisam nikoga razočarao. Želim zahvaliti klubu, mojim igračima i navijačima na odličnoj suradnji. Uvijek ću ostati navijač Virovitice – nakon odlaska izjavio je dosadašnji trener Bosilkovski.

U klubu nisu puno čekali, vrlo brzo su pronašli novo rješenje. Za novog trenera seniorske momčadi imenovan je dosadašnji kapetan Krešimir Crvenka. Samim tim Crvenka završava svoju bogatu seniorsku karijeru, iako bi ga mnogi nižerazredni klubovi rado vidjeli u svojim redovima.

U 25 godina aktivne igračke karijere Crvenka je najviše igrao za matični klub Mikleuš (11 sezona), sedam sezona bio je igrač Virovitice, tri je bio u Slatini, po sezonu i pol u Zdenki iz Velikih Zdenaca i Višnjevcu, a jednu sezonu igrao je za FEŠK iz Feričanaca.

-Samo dvije sezone sam igrao u 1. županijskoj nogometnoj ligi i oba puta sam bio najbolji strijelac lige – prisjetio se Crvenka.

S momčadi je osvajao naslove prvaka u 1. županijskoj ligi i 4. ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, a s Viroviticom je bio drugi u tadašnjoj 3. hrvatskoj ligi.

-Najvećim uspjehom u svojoj igračkoj karijeri smatram utakmicu šesnaestine završnice Kupa Hrvatske sa zagrebačkim Dinamom, kada je Virovitica na suhopoljskom stadionu Park, pred više od 5.000 gledatelja poražena tek nakon produžetaka 3:1, kada je za gostujuću momčad, između ostalih zvijezda, igrao i Luka Modrić – rekao nam je Crvenka.

U posljednjih 14 godina Krešimir je uz aktivno igranje nogometa u seniorskoj konkurenciji bio trener mlađih uzrasta. Kao trener je počeo raditi u Mikleušu, a posljednjih sedam godina radio je u Školi nogometa NK Virovitice. Voditelj je škole nogometa te instruktor za mlađe uzraste Županijskog nogometnog saveza Virovitičko–podravske županije.

Do jučer je bio klupski trener uzrasta U-15 s kojim je u protekloj sezoni osvojio naslove prvaka u 2. ligi Istok U-15 nogometnog središta Sjever i 1. županijskoj ligi U-15.

– Sada više neću voditi momčad U-15 jer se u potpunosti želim posvetiti vođenju seniorske momčadi – najavio je novi trener.

Prema planu pripreme će početi pet tjedana prije početka prvenstvenog natjecanja, točnije u subotu, 17. srpnja.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content