BUGARI RAZMONTIRALI OSIJEK, HIBERNIAN I RIJEKA ODIGRALI BEZ POBJEDNIKA Ivušić četiri puta vadio loptu iz mreže, Ganac Ampem utišao Easter Road

Nogometaši Osijeka nisu se dobro proveli na jučerašnjem (četvrtak) gostovanju u Sofiji kod domaćeg CSKA. Bugari su u potpunosti nadigrali ”bijelo-plave” i prava je sreća je rezultat takav kakav je, jer, ruku na srce, moglo je biti puno gore. 

Na samom otvaranju susreta i u dobrom djelu prvog poluvremena još su nekako prvoligaši s Drave odolijevali napadima Bugara, sve do 30. minute kada je Bradley Mazikou poslao loptu iza Ivušića i donio prednost domaćoj momčadi. Devet minuta kasnije na 2:0 povisio je Carey i činilo se kako je pitanje pobjednika u Sofiji riješeno. 

“Tračak” nade pojavio se u 41. kada je autogolom Mattheija Osijek smanjio na 2:1, ali ono što je Jurčević napravio Hajduku, Caicedo je napravio njima. Tek što je lopta krenula s centra i kada se čekao kraj poluvremena ekvadorac je još jednom matirao Ivušića, koji je tri pogotka na jednom susretu ”primio” prije nekih devet mjeseci kada ih je razmonitrala Gorica, i time donio nova dva gola prednosti bugarskom predstavniku.

Da uvijek može gore pokazao je Yomov koji je postigao i četvrti pogodak domaće momčadi u 74. minuti. Tada je cijela situacija izgledala gotovo bezizlazno, tri pogotka potrebna su na Gradskom vrtu samo za produžetke, ali onda se ukazao Mihret Topčagić koji je u posljednjim trenucima utakmice postavio konačnih 4:2 i barem malo ublažio iovako težak poraz. Računica je jasna, dva gola u četvrtak za produžetke, tri za prolaz u daljnje kvalifikacije.

S druge strane škotski Hibernian ugostio je jednu prosječnu ligašku momčad. Tako su barem najavili. Ipak, u goste im je stigla naša Rijeka, prvak Hrvatske iz 2017. godine, dok su Škoti posljednji pehar podignuli u sezoni 2015./2016. kada su, nekim čudom, osvojili ligaški kup. Usporedbe radi, posljednji naslov prvaka u ligi u njihove je vitrine došao 1952., a s obzirom na dominaciju Celtica i Rangersa do novog će proći još toliko.

Škoti su ipak, mora im se priznati, bili bolji na svom terenu, ali nedovoljno dobri za pobjedu. Novopridošli napadač Princ Obeng Ampem, koji je Šibenik zamijenio Rijekom, postigao je vodeći pogodak u 61. minuti, no sve je neutralizirao 28-godišnji reprezentativac Australije Martin Boyle. Junak Rijeke zasigurno je bio vratar Labrović koji je ”skinuo zicer” u posljednjoj minuti utakmice i tako osigurao svojoj momčadi povoljan rezultat uoči uzvrata na Rujevici.

Naš će dvojac već idućeg tjedna znati hoće li nastaviti natjecanje ili je ovo za njih kraj, a susreti se igraju u četvrtrak, 12 kolovoza, u Gradskom vrtu i na Rujevici.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content