Grad Orahovica sufinancirat će poludnevni boravak osobama s intelektualnim teškoćama u udruzi Jaglac

U maloj gradskoj vijećnici grada Orahovice potpisan je Ugovor o sufinanciranju poludnevnog boravka putem direktnog ugovaranja između Grada Orahovice i udruge Jaglac. Ugovor su potpisali gradonačelnik Orahovice Saša Rister i predsjednica udruge Jaglac Đurđa Šimatović.

– Programom „Jaglac moj drugi dom“ financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (MDOMSP) na kojem je Grad Orahovica partner, udruga Jaglac pruža izvaninstitucijsku uslugu poludnevnog boravka za 25 osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici u kojoj je to jedina usluga te vrste. Udruga Jaglac kao i srodne udruge, pružaju socijalne usluge izvan Mreže pružatelja kroz trogodišnje programe MDOMSP i kroz direktno ugovaranje usluga s Jedinicama lokalne samouprave. Temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge – rekla je predsjednica Đurđa Šimatović te dodala kako je Udruga ishodovala rješenje, odnosno licencu za pružanje usluge poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama.

– Tim rješenjem je stvorena je mogućnost s jedinicama lokalne, kao i regionalne samouprave ostvariti direktno ugovaranje što je po prvi puta sada i potpisano, odnosno Grad Orahovica je na našem području djelovanja prvi potpisao takav Ugovor. Nadamo se kako će ovaj dobar primjer slijediti i ostale jedinice lokalne samouprave gdje djeluje naša udruga. Također, ovim putem zahvaljujemo Gradu Orahovici i gradonačelniku Saši Risteru na svesrdnoj podršci i pomoći u našem radu – zaključila je Šimatović.

Gradonačelnik Rister naglasio je kako su sredstva namijenjena udruzi Jaglac u iznosu od 30.000 kuna osigurana u proračunu Grada Orahovice.

– Udruga Jaglac jedna je od najaktivnijih udruga u gradu, koja odrađuje jako velik i plemenit posao, a naš je zadatak biti na raspolaganju i pružati pomoć i podršku koliko je god moguće. Već smo obavili razgovore i za naredne aktivnosti koje ćemo odrađivati u suradnji s ovom Udrugom čemu se posebno radujemo – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content