Sportske igre hrvatskih branitelja u povodu Dana općine Nova Bukovica i blagdana Velike Gospe

U povodu obilježavanja Dana općine Nova Bukovica i blagdana Velike Gospe, danas (subota) su u Novoj Bukovici održane sportske igre hrvatskih branitelja općine Nova Bukovica.

Ispred Organizacijskog odbora na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik. Pozdravne riječi nazočnima uputili su i predsjednik slatinske HVIDR-e i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, te predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, koji je igre i otvorio.

Prije početka igara, natjecatelji i gosti su položili upaljene lampione ispred spomenika na Mjesnom groblju i u središtu Nove Bukovice, kao i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Hrvatski branitelji s područja općine Nova Bukovica natjecali su se u kartaškoj igri bela, elektronskom, pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu zračnom puškom i stolnom tenisu, a ovo su rezultati:

Elektronski pikado:
1. Darko Haničar
2. Drago Ladović
3. Zdravko Juršik

Streljaštvo zračnom puškom:
1. Slavko Mađarić
2. Drago ladović
3. Filip Podboj

Viseća kuglana:
1. Darko Meter
2. Damir Grdić
3. Antun Cicvarić

Stolni tenis:
1. Darko Haničar
2. Zdravko Juršik
3. Franji Kraljik

Kartaška igra bela:
1. Franjo Kraljik; Damir Grdić
2. Darko Takač; Zdravko Juršik
3. Darko lacković; Darko Haničar

Svojim dolaskom, istrčavši dionicu Bjelkovac-Nova Bukovica, ovaj događaj su uveličali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” u sastavu: Pavo Tutenov, Sandro Dolovski, Darko Dolovski, Robert Knapić, Goran Draksler i Zlatko Milošević. Logistička potpora maratoncima je bila Ivana Nivak.

Medalje najuspješnijim natjecateljima te zahvalnice ”Glasnicima istine” i zaslužnima za održavanje sportskih igara uručili su Franjo Kraljik, Darko Meter, Antun Cicvarić i Darko Bašić.

Povodom Dana općine Nova Bukovica u četvrtak, 12. kolovoza, bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a pola sata prije početka sjednice bit će polaganje vijenaca ispred spomenika hrvatskim braniteljima.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content