3. HNL SJEVER Leon Benko i “bumbari” ovog vikenda gostuju na Vegeški: Virovitica preko Varteksa traži bijeg sa začelja

Iza nogometaša Virovitice službeni je početak nove nogometne sezone. U osam dana odigrali su tri utakmice s izuzetno jakim protivnicima.

Prvo su na otvaranju ligaške sezone na svom terenu poraženi od dojučerašnjeg drugoligaša Međimurja iz Čakovca s 3:1. Realizacija nekoliko odličnih prilika na početku susreta mogla je tu utakmicu preusmjeriti u pozitivnom smjeru.

U ogledu pretkola Hrvatskog nogometnog kupa s BSK iz Bijelog Brda gost je bio prejak za mladu domaću momčad. Posljednju u nizu jakih utakmica Virovitičani su odigrali u subotu, 28. kolovoza u Svetom Martinu na Muri s domaćim Poletom. Prvi dio je završio bez zgoditaka, ali prije samog odlaska na odmor zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti Slaven Marković. S deset igrača u drugom dijelu Virovitica nije mogla dugo odolijevati moćnoj domaćoj momčadi, u kojoj igra nekoliko igrača s prvoligaškom reputacijom i tri mlada nogometaša koji igraju na posudbi iz drugoligaša Varaždina. Utakmica je završila uvjerljivim porazom 6:0.

U subotu, 4. rujna u 17 sati virovitički “narančasto – crni” domaćini su varaždinskom Varteksu na svom terenu Sportskog centra Vegeška u 3. kolu 3. hrvatske lige Sjever.

Varaždinci su prve dvije prvenstvene utakmice igrali na svom terenu. Remizirali su s prošlosezonskim prvakom Mladosti iz Ždralova te su iznenađujuće poraženi od ludbreške Podravine.

U virovitičkim redovima su uvjereni da mogu uspješno parirati Varaždincima i doći do prvih bodova. Trener Krešimir Crvenka u toj utakmici neće moći računati na dva standardna prvotimca, Slavena Markovića zbog kartona i kapetana Luke Duvnjaka zbog osobnih razloga.

Interesantno je da za varaždinske “bumbare” igraju nekadašnji proslavljeni prvoligaški internacionalac Leon Benko i njegov sin Mauro.

Pravdu u susretu Virovitice i Varteksa dijeli Dino Sabljić, pomoćnici su Marin Ćosić i Patrik Tkalčević, a četvrti sudac Nino Šimatović. Delegat je Mladen Polančec.

3. HNL Sjever, 3. kolo – subota, 4. rujna u 17 sati:

Podravina Ludbreg – Mladost Ždralovi
Virovitica – Varteks Varaždin
Koprivnica – Polet Sveti Martin na Muri
Rudar Mursko Središće – Međimurje Čakovec
Podravac Virje – Radnik Križevci
Bjelovar – Papuk Orahovica

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content