Na području OBŽ obrađeno tek 38 uzoraka: Nakon brojnih manifestacija proteklog vikenda, mogao bi porasti broj novopozitivnih

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 38 uzoraka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri su novopozitivne osobe s područja grada Osijeka, dok gradovi Beli Manastir, Đakovo i Belišće bilježe po jedan novi slučaj zaraze.

Na bolničkom liječenju nalazi se 28 osoba oboljelih od COVIDA-19, od kojih je 26 smješteno u Klinički bolnički centar Osijek, dok se u Općoj županijskoj bolnici Našice nalaze dva hospitalizirana COVID pacijenta. Na respiratoru su i dalje tri pacijenta oboljela od koronavirusa.

Trenutno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 325 osoba, no s obzirom da su se tijekom proteklog vikenda odvijale brojne manifestacije s velikim brojem posjetitelja, za očekivati je i povećan broj novih slučajeva zaraze.

Cijepljenje bez naručivanja se nastavlja i trajat će tijekom cijelog rujna, još su jednom istaknuli iz NZJZ-a. Građanima su na raspolaganju sve tri vrste cjepiva – Johnson, Moderna i Pfizer.

Proteklog vikenda (11. i 12. rujna) na cijepnim punktovima u Osijeku i Đakovu, zabilježen je veći broj cijepljenih u odnosu na prošli vikend.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content