Nastavnik stručnih predmeta u Strukovnoj školi Virovitica Mato Balenović otišao u zasluženu mirovinu

Četrdeset godina profesionalnog i životnog iskustva nastavnik stručnih predmeta Mato Balenović uložio je u gradnju imidža i ugleda hotelijerske struke u Strukovnoj školi Virovitica. Početak školske godine 2021./2022. početak je novog razdoblja u Matinu životu – onoga u mirovini.

– Uz podučavanje hotelijerskog posluživanja učenika konobarske i turističko-hotelijerske struke, tijekom kojega je stekao i zvanje stručnog učitelja mentora, istu je djecu nerijetko upućivao na situacije koje će ih zateći u životu i savjetova o snalaženju u njima, a to je upravo ono najznačajnije, ono ljudsko što učitelj može dati svojim učenicima. I stoga mu se bivši učenici uvijek vrlo rado javljaju i obraćaju – istakla je ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković prilikom službenog rastanka s nastavnikom Balenovićem uoči jesenske sjednice Nastavničkog vijeća na početku nove školske godine.

Predsjednik sindikalnog ogranka Duško Mandić zahvalio je nastavniku Balenoviću na spremnosti koju je pokazivao pri organizaciji druženja članova sindikata, za što je već dogovoren i nastavak suradnje.

Simboličnim darom – umjetničkom slikom s motivom opatijske Djevojke s galebom – nastavnici, stručni suradnici, stručno i tehničko osoblje poželjeli su kolegi dugu mirovinu i da je provede u zdravlju i zadovoljstvu.

(ssv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content