Košarkašice Virovitice iznenadile Akademiju Anđe Jelavić, sutra se bore za polufinale Prvenstva Hrvatske

Košarkašice Virovitice do 13 godina starosti napravile su veliko iznenađenje na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske koje se igra u Dubrovniku. Pobjedom nad Akademijom Anđe Jelavić, naše proslavljene reprezentativke došle su na korak do polufinala. Nedjelja će tako biti dan odluke kada će ujutro u 10 sati odlične Virovitičanke pokušati napraviti još jedno iznenađenje te eventualnom pobjedom nad ekipom ARX-a po prvi put u svojoj povijesti osigurati jedno polufinale Prvenstva Hrvatske.

Ovaj izniman uspjeh djevojke su ostvarile efikasnom igrom i fanatičnom borbenošću osobito u obrani od prve do posljednje minute utakmice. Nakon što se na poluvrijeme otišlo s gotovo izjednačenim rezultatom 27:25, trener Robert Fritz dodatnim uputama uspio je izvući maksimum od djevojaka koje su prihvatile realnost da imaju kvalitetu za dobiti utakmicu.

Prelomila je posebno efikasna treća četvrtina koja je otišla na stranu ŽKK Virovitice 26:17, da bi početkom treće četvrtine razlika skočila na dvadesetak koševa razlike. Nakon što su ostvarile visoku prednost, utakmica je mirno privedena kraju i veliko veselje moglo je početi.

Utakmicu ŽKK Virovitica – ŽKK ARX koja se igra u nedjelju u 10 sati zainteresirani navijači moći će tekstualno pratiti na stranicama Hrvatskog košarkaškog saveza.

ŽKK Virovitica – Košarkaška akademija Anđa Jelavić 73:52

ŽKK Virovitica: Iva Knežević 26, Klara Švarbić 10, Lavinia Subota 15, Tesa Slanac 6, Iva Marošević 6, Viktorija Maljak 6, Marta Jurić, Katarina Kanjka, Olja Radulović 2, Mia Milković 2, Tena Derežić i Tena Viljevac.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content