Predsjednik Milanović odlikovao dobrovoljne darivatelja krvi: Među istaknutim pojedincima i dobrovoljci iz GDCK Virovitica

Jučer (četvrtak) je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svečano uručio visoka odlikovanja – Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, osobama koje su se istaknule svojom iznimnom humanitarnom aktivnošću.

Odlikovanja su uručena darivateljima krvi koji su svojom nesebičnošću i humanitarnim gestama obilježili 2022. godinu, dajući krv više od stotinu puta za muškarce i više od sedamdeset i pet puta za žene.

Među ovim hrabrim pojedincima koji su primili priznanje za svoju nesebičnost i humanitarni doprinos, ističu se i darivatelji krvi iz Gradskog društva Crvenog križa Virovitica: Tomo Dorić, Darko Sić, Marijan Štukar, Ivan Novosel i Željko Ferenc.

Njihov izuzetan doprinos humanosti i solidarnosti naglašava važnost kontinuirane brige o zdravlju i dobrobiti zajednice. Njihova predanost i žrtvovanje vlastitog vremena i resursa osigurali su brojne živote i pružili nadu mnogima u potrebi.

(icv.hr, žđl, GDCK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content