Pregršt turističkih događaja kroz rujan i listopad u Orahovici: Evo što vas sve čeka

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada suorganizator su i organizator niza događanja turističkog i zabavnog karaktera kroz rujan i listopad. Sve će započeti 25. rujna aktivnošću u sklopu velikog projekta Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Wine not!?. Naime, u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i Agencijom Draft, orahovačka Turistička zajednica tog dana a organizira vinski maraton pod nazivom Win&Run na poznatoj orahovačkoj vinskoj ruti- Vinska cesta.

– Karte su rasprodane, a prodavale su se po 70 kuna. U cijenu karte bilo je uključeno 10 vinskih degustacija, tobolac sa čašom, ruksak, voda kabanica i okrjepa u vidu švedskog stola.

Okupljanje sudionika je na Jezeru u 11:00 odakle će sudionici autobusom biti prevezeni do početne točke Jezerac (PP Orahovica) zatim nastavljaju pješice do Vinarije Patkoš, OPG-a Jović, Vinarije Matković i Destilerije Kostelac. U 18 sati predviđen je kraj Maratona  na Jezeru gdje nas čeka švedski stol i okrjepa uz tamburaše – kaže gradonačelnik Orahovice i predsjednik Turističke zajednice Saša Rister. Drugi događaj je Međunarodni dan starijih osoba u petak, 1. listopada.

– Međunarodni dan starijih osoba obilježiti ćemo u središnjem gradskom parku kod pozornice. Svaki građanin stariji od 65 godina na kućnu adresu primiti će ovih dana pozivnicu. Ovim putem pozivamo sve starije sugrađane s područja grada Orahovice i prigradskih naselja koji su stariji od 65 godina da svoj dolazak na svečani ručak uz tamburaše potvrde na broj telefona: 099 262 0336 do ponedjeljka, 27. rujna – kaže Rister te dodaje kako program počinje u petak, 1. listopada u 13 sati.

Samo dan poslije u subotu na rasporedu je Street CraftBeer Orahovica koji Turistička zajednica grada Orahovice organizira s Udrugom mladih P.A.U.K. na središnjem gradskom trgu s početkom u 18 sati. Osim brojnih domaćih proizvođača piva sve posjetitelje očekuje i ukusna pivska hrana, kao i koncert grupe Brkovi. Ulaz je besplatan. I nedjelja je također ”radna”, naime na rasporedu je 28. Orahovačka Čobanijada.

– Prva nedjelja u mjesecu listopadu rezervirana je za 28. po redu Otvoreno prvenstvo grada Orahovice u kuhanju čobanca. Čobanijada će ove godine biti humanitarnog karaktera, naime, Lovačka udruga Vepar i Udruga Jaglac kuhat će čobanac za posjetitelje po simboličnoj donaciji od 10kn. Također smo pripremili i besplatan napuhanac za djecu te aktivnosti za djecu koje će voditi Kreativna udruga Piccolo. Kada sve zbrojimo, prvi vikend u listopadu rezerviran je za najbolju zabavu u Orahovici – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content