Ultramaratonci u sjećanje na hrabre hrvatske branitelje trče 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine VPŽ, uz svoje prijatelje, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, trče 8. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 kilometara, spajajući tako istok i zapad VPŽ. Početak je bio u Kladarama gdje su ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova, pozdravili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, saborska zastupnica Vesna Bedeković te virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je s njima i istrčao dionicu od Kladara do Suhopolja, ukupno 35 kilometara. 

– Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali našu Domovinu, te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat. Hvala svima koji i na ovaj način čuvanja sjećanja na istinu o Domovinskom ratu i žrtve koje su pale za slobodnu Hrvatsku – naglasio je župan Igor Andrović.

Inače, uz njega dionicu od Kladara do Virovitice istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac.

U Slatini su ih dočekali prijatelji, članovi obitelji, zamjenik slatinskog gradonačelnika i predsjednik Udruge HVIDR-e Slatina Ilija Nikolić te predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš. Nakon okrijepe, trkači i domaćini su polaganjem upaljenih lampiona uz spomen obilježje u Parku 136. slatinske brigade odali počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a potom nastavili put Stare Jošave. 

(www.icv.hr, vpz.hr, adf, foto: K. Toplak, TKS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content