Vinski piknik na Jankovcu u sklopu vinskog festivala ”Slavonija i Podravina wine not”

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije pokrenula je još jednu odličnu manifestaciju, a riječ je o vinskom festivalu pod nazivom “Slavonija & Podravina wine not!?”. Festival je organiziran u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, onima gradova Virovitice i Orahovice, kao i općina Čačinci i Pitomača, a sve uz suradnju sa sve agilnijom turističkom agencijom Draft. “Slavonija & Podravina wine not!?” provodi se kroz rujan, a jedna od aktivnosti je „Vinski piknik“ u Park šumi Jankovac u subotu, 18. rujna. Oaza prirode tako će pripremiti praznik za nepce s božanstvenim kapljicama vrhunskih vina.

– Piknik u prirodi i čašu vina idealna su kombinacija. U tome svi posjetitelji mogu uživati na našem Vinskom pikniku. Jankovac je poznat kao dolina puna svježine i romantike te je tako privlačna svakom ljubitelju prirode. U čarobnom zelenilu šume, svi koji dođu moći će uživati u pikniku uz osiguranu košaru u kojoj će se nalaziti vino prema vlastitom odabiru od vina PP Orahovica, Vinede i Apolitica, deka, čaše, otvarač i ukusna savijača od šumskih gljiva pa stoga priroda neće biti jedini faktor koji će svakog opiti ljepotom. Uz piknik posjetitelji Jankovca na moći će uživati uz viteške igre Reda vitezova Ružice grada, a cijeli program obogatit će melodije akustične glazbe dua GemJams iz Valpova, a bit će tu i dodatne aktivnosti za djecu. Sve to dakle, 18. rujna od 16 do 21 sat uz samo 70 kuna po osobi, a broj posjetitelja je ograničen na 50. Vinu će na Jankovcu dušu utjeloviti vrhunska vinska stručnjakinja, enologinja Ivana Nemet koja će održati malu školi o prezentaciju vina – kaže direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica te dodaje kako je Turistička zajednica pripremila još jedno iznenađenje za sve posjetitelje.           

– Dodatno iznenađenje za posjetitelje koji kupe ulaznicu uz sve navedeno su i šumski zalogaji pripremljeni od strane vrhunske kuharice i blogerice Maje Božičanin poznatije kao MaXYama. Također vinari iz vinarija PP Orahovica, Vineda i Apolitico imat će slobodnu prodaju vina na štandovima – zaključila je Marunica. Park šuma Jankovac, božanstvena kapljica, šumski zalogaji i čarolija srednjeg vijeka zovu vas sami po sebi, dođite i uživajte 18. rujna na jednom jedinstvenom Jankovcu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content