Advent ponovno u Tvrđi? Gradonačelnik Osijeka najavljuje najbolji božićni ugođaj na istoku Hrvatske

Na 3. sjednici Gradskog vijeća održanoj jučer (ponedjeljak) raspravljalo se o 24 točke dnevnog reda, a u sklopu aktualnog sata ponajviše se raspravljalo o predstojećem osječkom Adventu.

Naime, vijećnike je zanimalo planira li se održavanje manifestacije Adventa i na koji način, s obzirom da se prošlogodišnji zbog epidemiološkim mjera sveo na “Adventiranje” u kojem su građani “kružili” po gradu ne zadržavajući se na jednom mjestu.

Stoga je, imajući u vidu lošu epidemiološku situaciju u Osijeku, ali i u cijeloj Hrvatskoj, vijećnike zanimalo kakvi su planovi za održavanje ovogodišnje božićne manifestacije.

Gradonačelnik Ivan Radić potvrdio je kako se Advent planira i za ovu godinu u suradnji s Turističkom zajednicom, za što je Grad osigurao 450.000 kuna iz proračuna, a gradska TZ 300.000 kuna.

Radić je najavio kako se ove godine po prvi put u organizaciju osječkog Adventa uključuje i Županija, što će značiti više novca za organizaciju, a time i još bolju i sadržajniju ponudu.

No, pitanja lokacije i koncepta manifestacije još su ostala otvorena.

– Obzirom da će se 22. ovog mjeseca održati Headonist u Tvrđi, vidjet ćemo kako će to proći pa ćemo na temelju toga i planirati koncept Adventa. Osobno mislim da je najljepši Advent bio u Tvrđi, ali znamo da su tamo u tijeku radovi, no imamo više rješenja – najavio je gradonačelnik.

Ipak vijećnici su čelniku Grada uputili primjedbe zbog kašnjenja sa pripremama ističući da se Zagreb i Split intenzivno pripremaju za Advent.

– Ja se ne bih držao njih. Mislim da mi moramo imati najbolji Advent na istoku Hrvatske, kao najveći grad istoka Hrvatske i sve ćemo učiniti da to tako i bude – najavio je gradonačelnik Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content