EHF EUROPA LIGA Ponovno čudesna partija Halila Jaganjca, ‘Gromovi s Krndije’ premoćno pobijedili Gorenje

Još jedna veličanstvena pobjeda “Gromova s Krndije”. U petom kolu skupine C EHF Europa lige rukometaši našičkog NEXE-a na svom terenu sportske dvorane Osnovne škole Kralja Tomislava svladali su Gorenje iz Velenja 31:23.

Od samog početka utakmice bilo je očito da će domaći rukometaši ostaviti “srce na terenu”. Niti u jednom trenutku čvrstom obranom i ubojitim napadom nisu dozvolili gostima iz Slovenije da imaju i minimalnu prednost.

Već u prvom dijelu igrači NEXE-a imali su +6 (13:7 i 14:8). Domaću momčad nije sputala niti neugodna ozljeda vratara Morena Cara, koji je u 26. minuti iznesen s terena, taman kada je ušao u odličnu seriju obrana. Na odmor se odlazi s prednošću NEXE-a 14:9.

U drugi dio rukometaši Gorenja ulaze na “sve ili ništa”. Izuzetno čvrstom obrano uspjevaju smanjiti domaću prednost na 16:14. Rukometaši NEXE-a u tim trenucima teško dolaze do prilika za šut prema vratima. Prva dva zgoditka u drugom dijelu postižu s linije sedam
metara. U 38. minuti Mario Tomić ‘razbija’ taj čvrsti blok i postiže prvi domaći zgoditak iz igre. Napad ponovno postaje efikasan, razbranio se mladi reprezentativni domaći vratar Dominik Kuzmanović.

IMG_5085-Custom

Vrlo brzo Našičani ponovno imaju +5. Gosti su u 50. minuti uspjeli smanjiti na 22:19, ali to je bio njihov “labuđi pjev”. Do kraja je na terenu praktički bila samo domaća momčad, koja je tri minute prije kraja otišla na devet zgoditaka prednost (30:21). Na kraju je završilo 31:23, čime su igrači NEXE-a uzvratili slovenskoj momčadi za poraz u Velenju.

Nažalost uz Luku Moslavca, koji zbog ozljede prsta nije ulazio u igru te niza ozlijeđenih igrača na tribini, sada se u našičkim redovima neko vrijeme neće moći računati niti na vratara Morena Cara.

Domaći trener Branko Tamše usprkos svim problemima došao je do još jedne velike pobjede.

-Bravo momcima koji su igrali, ali i navijačima. Bravo igračima za ono što su pružili na terenu. Teška utakmica s obje strane, puno ozlijeđenih igrača. Rovovska borba. Mi smo preko noći složili neku novu obranu, koja je bila jako čvrsta i pokretljiva. Nadam se da kod Morena Cara nije ono najgore. Izvrsno je reagirao golobradi vratar Dominik Kuzmanović. Ponijela nas je igra i publika. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja. Imali smo padova u igri, ali smo se znali vratiti. Zbog ozljeda morat ću ubaciti u igru i neke juniore. Malo nas je, ali smo dobro posloženi – zadovoljstvom je zračio trener Tamše.

-Bila je teška utakmica. Teško je igrati obranu protiv Gorenja, ali smo ih uspjeli svladati. Imali smo grešaka, ali smo došli do zaslužene pobjede. U nastavku smo igrali i za ozlijeđenog Morena Cara – zadovoljan je bio igrač NEXE-a Miha Kavčič.

IMG_5080-Custom

U gostujućim redovima bilo je puno nezadovoljstva.

-NEXE je zasluženo pobijedio, ali nije bio toliko bolji od nas. Treniramo i onda se umiješaju neke više sile i sramotno izgubimo – rekao je trener Gorenja Zoran Jovičić nezadovoljan sudačkim kriterijem, koji je zbog čestih prigovora bio kažnjen žutim kartonom i s dvije minute isključenja.

-Zaslužena pobjeda NEXE-a. Mi smo odigrali jako loše – realan je igrač Gorenja Ibrahim Haseljić.

NEXE: Dominik Kuzmanović (8+0), Predrag Vejin 1, Moreno Car (7+0 ), Marin Greganić, Marin Jelinić 5, Ivan Vida, Andraž Velkavrh 1, Tomislav Severec 2, Karlo Godec, Luka Moslavac, Mario Tomić 2, Fahrudin Melić 8, Halil Jaganjac 9, Miha Kavčič 2, Dorian Markušić 1, Gianfranco Pribetić. Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content