“NISI SAM” Tko je prekrasnim porukama ohrabrenja u Virovitici razveselio svoje sugrađane?

„Budi nečije svjetlo u mraku.“, „Najbolje tek dolazi!“, „Nikada ne odustaj od svojih snova!“, „Nasmiješi se.“, „Ne predaj se!“,  „Voljen si.“ Ove rukom napisane, a neke i crtežima ukrašene poruke osvanule su jučer (srijeda) u centru Virovitice, točnije na info pločama na Gradskoj tržnici, Vanadisu i ispred Fine i oduševile prolaznike.

Nije trebalo dugo da se građani počnu pitati tko je “krivac” za mali val dobrote, utjehe i ohrabrenja koji se može iščitati iz ovih jednostavnih, a opet toplih riječi. Oni su učenici šestog razreda Katoličke osnovne škole, a na čin ih je potaknuo tekst Božidara Prosenjaka „Najdraži gol“, koji su pročitali na nastavi Hrvatskog jezika, doznajemo.

Kako to već biva, nakon pročitanog, povela se rasprava o priči, koja inače govori o razlici u svijetu popularnog dječaka nogometaša i tužnog dječaka koji je u ratu izgubio roditelje, o važnosti potpore drugome i dobrote pa su učenici, uz podršku svojih nastavnika, i sami odlučili biti oni koji će drugima, javno, poslati poruke nade.

-Učenici su uočili kako (osobito) danas na svijetu živi jako je mnogo tužnih ljudi koji se bore s opasnim bolestima i teškim teretima na duši, a svim ljudima potrebna je podrška zajednice. Kako bi barem malim doprinosom uljepšali svijet i nekom zabrinutom prolazniku poslali poruku da nije sam na svijetu, povodom Gospe od Zdravlja (koja se svetkuje 21. studenoga) i povodom Međunarodnoga dana tolerancije (obilježava se 16. studenoga) učenici su tijekom Sata razrednika na oglasne ploče u gradu (na Gradskoj tržnici, Vanadisu i ispred Fine) zalijepili svoje poruke- ističu u Katoličkoj osnovnoj školi.

Učenici su svojim prijateljima i sugrađanima poručili, između ostalog, da nisu sami, kako se ne trebaju bojati budućnosti ako su je predali u Božje ruke i da trebaju vjerovati u sebe i svoje snove.

Poruke su to koje smo zacijelo puno puta već čuli, no imaju posebnu težinu kada dolaze kao ohrabrenje odraslima u danima straha, novih brojki oboljelih, crnih vijesti, pa i svojevrsne apatije prema svemu. Ovaj prekrasan čin učenika još je jednom podsjetio da je svaka gesta dobrote dobrodošla, pogotovo jer dolazi iz čistog dječjeg srca koje možda ne razumije svijet odraslih, ali razumije njegovu muku i spremno se odaziva na potporu i pomoć. (www.icv.hr, KOŠ)  

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content