Jeste li znali da policiji možete putem aplikacije anonimno prijaviti sumnjive događaje? Evo što građani najviše prijavljuju

Od 2015. godine građanima je dostupna mobilna aplikacija “MUP-Sigurnost i povjerenje” kojom mogu putem pametnih mobilnih telefona prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale sumnjive događaje.

Na području Virovitičko-podravske županije godišnje pristigne više stotina dojava, doznali smo iz policije.

–  Operativno komunikacijski Centar policije, PU VTC je od građana godišnje zaprimao između 300 i 400 dojava. Sve dojave se provjeravaju, a kod 90 posto dojava policijski službenici su i postupali. Isto tako 90 posto dojava odnosi na prometne prekršaje, te ostalih 10 posto na druge događaje – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Korištenje aplikacije i slanje dojava je vrlo jednostavno i sastoji se od nekoliko koraka. Građanin mobitelom fotografira ili snimi događaj i putem aplikacije, uz opis, šalje centralnom portalu MUP-a. Potrebno je uključiti lokaciju na mobilnom uređaju ili u popratnom tekstu navesti adresu gdje je potrebna policijska intervencija.

Jednako tako, aplikacija nudi mogućnost komunikacije s policijskim službenicima koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja.

Za svaku zaprimljenu dojavu putem aplikacije policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

(www.icv.hr, mp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content