Potpisan sporazum o suradnji između Veleučilišta u Virovitici i požeške tvrtke Konto: Trogodišnja stipendija i osiguran posao studentici računarstva Ines Imširović

Veleučilište u Virovitici danas (četvrtak) je potpisalo ugovor o suradnji s tvrtkom Konto iz Požege.

Riječ je o tvrtki koja je prepoznala trajnu potrebu za obrazovanim i motiviranim mladim ljudima te pozvala studente Veleučilišta u Virovitici da iskažu interes za stipendiju. Tako je navedena tvrtka potpisala ugovor o stipendiranju s Ines Imširović, studenticom studija Računarstva, a osim toga u požeškoj tvrtki čeka ju i prvo radno mjesto, kao i prilika za profesionalni razvoj u poticajnom poslovnom okruženju.

Tvrtka Konto osnovana je početkom 1993. godine, a od 1994. godine bavi se projektiranjem informacijskih sustava. Danas tvrtka zapošljava 25 visokokvalificiranih stručnjaka.

-Veleučilište u Virovitici predložilo je suradnju u obliku stipendiranja studenata, pa smo tako objavili natječaj i u konačnici odabrali studenticu. Riječ je o trogodišnjoj stipendiji uz probni rok od pet mjeseci, a sam iznos raste iz godine u godinu. Ukupan iznos kad se zbroje sve tri godine iznosi 65 tisuća kuna, a kad studentica, u ovom slučaju Ines Imširović uspješno završi svoj studij i diplomira, odmah će dobiti posao u našoj tvrtki – rekao nam je član uprave tvrtke Konto, Daniel Vidić, te naglasio kako je danas teško pronaći kvalitetnog djelatnika, jer je u ovom segmentu velika konkurencija na tržištu rada, a ujedno puno manji odaziv u odnosu na neke druge struke.

vsmtiiii 2

Ines Imširović studentica je prve godine Preddiplomskog studija Računarstva, smjera Programsko inženjerstvo, a stipendiju tvrtke Konto primat će u trajanju od tri godine i ukupnom iznosu 65 tisuća kuna.

-U srednjoj školi pohađala sam zanimanje tehničara za računalstvo, a sada se ovdje obrazujem za programskog inženjera, to je ono što me zanima i mislim da imam svjetlu budućnost u ovom zanimanju. Što se tiče stipendije, ona mi u ovom trenutku puno znači i puno će mi pomoći za vrijeme trajanja studija i zbog toga sam vrlo zahvalna tvrtki Konto što mi je omogućila ovu priliku – kazala je Ines.

vsmtiiii 3

Preddiplomski studij Računarstva u Virovitici razvijan je u suradnji s ICT tvrtkama koje mogu postati ‘zamašnjak’ koji će pokrenuti gospodarstvo u ovom dijelu Hrvatske. Nakon završetka studija studenti će biti osposobljeni za samostalno obavljanje poslova za koje su stekli kompetencije, a da ti poslovi budu od koristi te traženi na tržištu rada. Područje tehničkih znanosti/računarstva to omogućava, u puno većoj mjeri nego neka druga područja.

Veleučilište u Virovitici ove je godine, uz tvrtku Konto, potpisalo i ugovor o suradnji sa zagrebačkom MCS Grupom, inače vodećim proizvođačem informacijskih sustava u zdravstvu, kao i s Financijskom agencijom – vodećom hrvatskom tvrtkom na području pružanja financijskih i eletroničkih usluga.

vsmtiiii 4

-Ovakvi ugovori s gospodarstvom daju dodatnu vrijednost Veleučilištu u Virovitici budući da je ovakav model stipendiranja među rijetkima u Hrvatskoj. Gospodarstvenici daju stipendije maturantima odmah pri upisu na prvi semestar smjera Računarstva. Ta stipendija se iz godine u godinu progresivno povećava, a ujedno se prate rad i rezultati studenta koji istovremeno radi po strudijskom programu koji odgovara tom gospodarstveniku, kod kojeg ide na praksu i odrađuje razne vježbe. Po završetku studija tvrtka i student odmah sklapaju ugovor u zapošljavanju i na taj način se osigurava radno mjesto – pojasnio je prodekan za poslovanje i financije Veleučilišta u Virovitici, Damir Ribić, te naglasio kako su u pregovorima s još nekoliko gospodarstvenika i kako postoje naznake da se ovakav model stipendiranja u budućnosti primjeni i na nekim drugim smjerovima, a najbliže tome su studenti iz turističkog smjera, jer je potreba za takvim kadrovima u Hrvatskoj izuzetno velika.

vsmtiiii 1

Uz prodekana za financije i poslovanje Damira Ribića i studenticu Ines Imširović, ugovore o suradnji s požeškom tvrtkom Konto potpisali su i prodekan za razvoj Rikard Bakan te prodekanica za nastavu Irena Bosnić.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content