Prijave traju još ovaj tjedan: Blagoslov obitelji u Virovitici počinje 27. prosinca

Budući da će se zbog epidemiološke situacije i ove godine blagoslov obitelji odvijati “pod mjerama”, u župi sv. Roka u Virovitici podsjećaju da se još ovog tjedna zainteresirani vjernici mogu prijaviti za ovaj tradicionalan pohod svećenicima narodu s kojim moli i zahvaljuje za godinu na izmaku i milosti u novoj.

-I ove godine doći ćemo u blagoslov isključivo obiteljima koje se prijave, budući da je tako najsigurnije za sve. Molim vjernike da se do četvrte nedjelje Došašća za blagoslov obitelji prijave putem listića u crkvi, pozivom na župni ured u radno vrijeme ili putem naše e-pošte ([email protected]) – zamolio je župnik fra Bernard Barbarić.

U dvije ostale virovitičke župe, svetog Leopolda Mandića i blaženog Alojzija Stepinca, svećenici će u blagoslov obitelji ići kao i prošle godine. Prema postojećem popisu obilazit će obitelji, a sami vjernici odluč će hoće li svećenika primiti ili ne. Prijaviti se trebaju isključivo novi župljani koji su se na područje župe doselili u proteklih godinu dana.

-Blagoslov ćemo imati shodno epidemiološkim prilikama, kako to bude vjernicima odgovaralo: u kući, predsoblju ili na terasi ispred kuće- poručuju župnici vlč. Ivica Šoh (župa svetog Leopolda Mandića) i  vlč. Josip Homjak (župa blaženog Alojzija Stepinca).

Raspored blagoslova obitelji bit će objavljen na župnim oglasima uoči Božića. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content