ALKOHOLNI KAOS Prvog dana nove godine tri prometne nesreće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola: Na triježnjenju završila dvojica muškaraca, a još tri uhićena

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenom osobom i devet s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je 25-godišnji putnik u osobnom automobilu poginuo, vozač i putnik u osobnom automobilu su teško ozlijeđeni i jedan putnik u osobnom automobilu je lako ozlijeđen. Četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Od četiri počinitelja pod utjecajem alkohola, tri su uzrokovala prometne nesreće već prvoga dana ove godine, sve vozači osobnih automobila starosti od 26 do 33 godine. U tim prometnim nesrećama je putnik lako ozlijeđen, a dogodile su se u Josipovu, Pitomači i na dionici ceste između Čačinaca i Orahovice.

Uhićeni i zadržani

Sukladno odredbama čl. 137. Prekršajnog zakona zadržani su jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan pješak pod utjecajem alkohola zbog nepotrebnog zadržavanja na kolniku, sukladno odredbama čl. 134. istoga zakona uhićena su tri vozača, od kojih jedan zbog odbijanja alkotestiranja, jedan vozač koji je uzrokovao prometnu nesreću zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan za vrijeme upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja mjere opreza zabrane upravljanja vozilom. Uhićen je još jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content