Dominik Sabolić, najbolji virovitički tenisač: Tajna uspjeha su dva sata učenja i dva sata treninga dnevno

Na nedavno završenom HEP dvoranskom prvenstvu Hrvatske u tenisu za juniore do 16 godina, koje je održanu u virovitičkoj multifunkcionalnoj dvorani Viroexpo, član domaćeg kluba Didon, ujedno i drugorangirani na listi HTS-a u svom uzrastu, Dominik Sabolić osvojio je dva druga mjesta: u pojedinačnoj konkurenciji te u konkurenciji parova gdje je igrao s Riječaninom Emanuelom Ivkićem.

U pojedinačnoj konkurenciji pobijedio ga je Zagrepčanin Antonio Voljanec, a u konkurenciji parova pobijedili su Lovro Maričić i Antonio Voljanec.

Dominik je u teniske vode ušao sa šest godina. Njegova majka Marina radila je sa Sanjom, suprugom teniskog trenera Dražena Lovrekovića, koja je tada svojoj kolegici predložila da joj se sin počne baviti tenisom.

– U mojoj obitelji nitko se nije bavio sportom. Više su bili orijentirani na glazbu, a mene je tenis postepeno privukao i zavolio sam ga – objasnio nam je Dominik.

Dominik je učenik matematičkog smjera virovitičke gimnazije Petra Preradovića. Odlično usklađuje školske i sportske obveze, pa tako osim odličnih rezultata na teniskom terenu među najboljim je i učenicima u razredu.

– Odličan sam učenik. Svakodnevno treniram, ponekad i dva puta dnevno, a vikendima, kada većina mojih kolega iz razreda uči, ja sam na turnirima. Znam si dobro organizirati vrijeme za treninge i vrijeme za učenje. Svaki dan učim minimalno dva sata. Izuzetno sam zahvalan svojim razrednicima koji su uvijek imali razumijevanja za moje sportske obveze – o organizaciji svojih obveza rekao nam je Dominik.

SABOLIC 1

U osnovnoj školi Dominiku je razrednik bio nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Šuper, a sada u srednjoj školi razrednica mu je matematičarka Mateja Uzelac. U razredu se najviše druži sa sportašima, karatistom Nikolom Gondijem i košarkašem Tonijem Vučakom. S njima često razgovara o zajedničkim sportskim problemima, ali i uspjesima i brojnim dogodovštinama. Na turnire većinom putuje s trenerom Draženom Lovrekovićem, koji mu je često kao član obitelji.

– Nakon završene srednje škole pokušat ću upisati koledž u SAD-u vezan uz sport, a ako u tome ne uspijem, onda ću se upisati kod nas na Kineziološki fakultet. Uglavnom svoj budući život, uz tenis, vidim u sportu – otkrio nam je svoje planove nam je predočio mladi i ambiciozni Dominik Sabolić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content