Grad Donji Miholjac više izdvojio za sport: Čak 4,7 milijuna kuna za obnovu i izgradnju infrastrukture i dotacije sportskim udrugama

Ovogodišnjim proračunom Grada Donjeg Miholjca, u visini od 64,5 milijuna kuna, čak 4,7 milijuna kuna osigurano je za sport, dok je 1,8 milijuna kuna osigurano za kulturu.

Većinom novca za sport obnovit će se i izgraditi infrastruktura, dok će se ostatak od preko milijun kuna iskoristiti za dotacije klubovima i sportašima.

Tako će za dovršetak sportskog objekta u Svetom Đurađu biti utrošeno 100 tisuća kuna, a za uređenje županijskog sportskog centra 200 tisuća kuna, dok je uređenju dječjih i polivalentnih igrališta namijenjeno 350 tisuća kuna.

Premda je u raspodjeli ukupnih sredstava za sport, sportskim udrugama pripao manji dio novca, povećan je izravan iznos za sportaše.

Za raspodjelu proračunskog novca sportskim klubovima nadležna je Zajednica športskih udruga Grada Donjeg Miholjca koja novac dodjeljuje na temelju javnog natječaja na koji udruge u sportu prijavljuju svoje programe odnosno projekte, te sklapaju ugovore.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content