Hrvatska i Nizozemska za oproštaj od Europskog prvenstva, Jelinić: Usprkos umoru pripremamo se za novu pobjedu

Pred hrvatskim rukometnim reprezentativcima posljednja je utakmica u skupini I drugog kruga natjecanja, ujedno i posljednji susret hrvatske reprezentacije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, jer je ostala bez prilike za plasman u poluzavršnicu.

U srijedu, 26. siječnja u 18 sati u budimpeštanskom MVM domu igraju s najugodnijim iznenađenjem ovogodišnjem prvenstva – Nizozemskom. Nizozemci su iz daljnjeg natjecanja izbacili jednog od domaćina, Mađarsku, a i svim drugim suparnicima su bili “tvrd orah”. Posljednjih dana i reprezentacija Nizozemske imala je problema s koronavirusom što se reflektiralo na rezultate.

Obje reprezentacije imaju motiv za pobjedu. Hrvati bi pobjedom osigurali četvrto mjesto u skupini,a Nizozemci se još mogu uključiti u borbu za treće mjesto u skupini, što otvara mogućnost borbe za peto mjesto u ukupnom poretku.

-Nakon pobjede nda Islandom zaista smo svi umorni. Pripremit ćemo se što bolje da dođemo do nove pobjede – raspoložen je reprezentativac našičkog NEXE-a Marin Jelinić.

Svoju analizu susreta s Nizozemskom dao je i hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

-Dva ranjena sastava igrat će jedan protiv drugog. Treba se dobro pripremiti na njihovu agresivnost u obrani i tranziciju prema napadu. Očekuje nas fizički zahtjevna utakmica na kraju prvenstva – zaključio je Horvat.

Prijenos posljednje utakmice ‘Kauboja’ na Euru možete pratiti na kanalu RTL.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content