Virovitičke košarkašice Z-15 upisale i petu pobjedu, pala i Bistra iz Molvi

Košarkašice ŽKK Virovitice do 15 godina starosti upisale su i petu pobjedu te nastavile borbu za prvo mjesto i u ovoj konkurenciji. Ovaj put u Molvama pala je i Bistra.

Od samog početka bilo je vidljivo da je Virovitičankama stalo do pobjede te su utakmici pristupile prije svega borbeno, u želji da što prije naprave razliku koja će im osigurati mirnu završnicu. Prva četvrtina završila je rezultatom 19:8, da bi do poluvremena bilo već 33:17.

U drugom dijelu trener Robert Fritz dao je priliku svim igračicama, no to nije utjecalo na konačan rezultat pa je utakmica završila rezultatom 57:28 za raspoložene Virovitičanke.

Najugodnije iznenađenje priredila je Lana Ojurović koja je bila i najefikasnija igračica Virovitičanki s 15 postignutih koševa te upisala i pet skokova i dvije lijepe blokade. Nakon kraće ozljede vratila se uspješno i Marta Leda Kalaš s 12 postignutih koševa te 7 skokova, 5 osvojenih lopti i dvije asistencije. Efikasna je bila i Martina Sabo koja je uz 12 postignutih koševa upisala i 3 skoka i jednu osvojenu loptu. Prelijepim asistencijama istaknula se Nika Gverić koja je uz njih pet dodala i 10 koševa, dva skoka i dvije osvojene lopte.

Alisa Lovreković postigla je 3 koša te dodala dva skoka te asistenciju i osvojenu loptu. U strijelce su se upisale i Nika Pavelić, Tena Tolušić i Margareta Cenger. Nika je tom učinku dodala 5 skokova, Tena osvojenu loptu, a Margareta 3 skoka, 3 asistencije i osvojenu loptu. Svojom borbenošću još jednom se istaknula Maja Lena Bucifal te uspješno skočila 6 puta i osvojila 4 lopte.

Svoj učinak dodale su i Korina Bosnić s dva skoka i asistencijom te Terezija Benko s jednom osvojenom loptom. U idućem kolu sljedeći vikend Virovitičanke gostuju u Koprivnici gdje će pokušati upisati i svoju šestu pobjedu.

ŽKK Bistra – ŽKK Virovitica 28:57

ŽKK Virovitica: Benko, Bosnić, Bucifal, Cenger 1, Gverić 10, Kalaš 12, Lovreković 3, Ojurović 15, Pavelić 2, Sabo 12 i Tolušić 2.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content