Najveći festival ekstremnih sportova, Pannonian Challenge vraća se u još boljem izdanju od onog prije Covid pandemije

Prve informacije o 23. izdanju najvećeg festivala ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe, Pannonian Challengeu, mogle su se čuti na današnjoj (četvrtak) konferenciji za novinare upriličenoj u GPP-ovoj Remizi, uz nekoliko tramvaja s logom Pannoniana što je svojevrsna zahvala toj prijevoznoj tvrtki koja je kroz godine tijekom održavanja Panonniana prevozila Osječane i njihove goste.

Ovogodišnji Pannonian održat će se od 15. do 19. lipnja, na dobro poznatom prostoru Skate parka na lijevoj obali Drave, a prema riječima direktora festivala Jurice Baraća, želja organizatora je vratiti “stari sjaj” popularnog Pannoniana, kakav je nekad imao prije pojave Covid epidemije.

Najavljene su i neke promjene u glazbenom programu, a uvode se i određeni noviteti.

Naime, Iva Ančić, voditeljica odjela za marketing tvrtke A1, dugogodišnjeg sponzora i partnera Pannoniana, najavila je kako će se ove godine tijekom održavanja PC-a paralelno održati i natjecanje gamera u A1 Adria ligi, prvo takve vrste u Hrvatskoj.

IMG 3431
Foto: OBŽ

Organizatore su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Anušić je rekao kako Pannonian nije samo sportski događaj, već i veliki turistički i gospodarski događaj koji privlači velik broj ljudi u grad i županiju.

– Napokon se vraćamo u normalu nakon dvije godine improviziranja, kada govorimo o Pannonian Challengeu. Specifičnost tog festival i Osijeka je nedjeljiva. Po njemu je grad postao prepoznatljiv. Sportovi koje ćemo gledati u lipnju su postali olimpijski, na zadovoljstvo svih nas koji volimo ekstremne sportove- istaknuo je Anušić.

Vulin je također naglasio kako je Osijek odavno postao prepoznatljiv po Pannonianu dodavši kako se” utkao duboko u DNK grada”.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content