OŠ E. Kumičića Slatina na 3. mobilnosti u sklopu Erasmus+KA2 projekta G.A.M.E. u Portugalu

Učenici i učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina sudjelovali su u trećoj po redu mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta G.A.M.E. Mobilnost se održala u gradu Vila Verde u blizini Brage u Portugalu od 21. do 25. ožujka. U mobilnosti je sudjelovalo četvero učenika, Dora Bačani, Vanesa Dragić, Dorian Jukić, Gita Špoljarić te tri učiteljice, Rajka Avirović Gaća, Renata Grahovac i Iva Vilček.

Budući da je cijeli projekt posvećen igrama u nastavi, i za ovu su mobilnost učenici i učitelji morali pripremiti svoje verzije igara i aktivnosti koje su predstavili tijekom ovog tjedna. Ovaj put to su bili ”Skriveni geometrijski oblici u okolišu” i ”Znanstveni trikovi”.

Učenici OŠ Eugena Kumičića pripremili su prezentaciju sa geometrijskim oblicima i video uratke u kojima su pokazali jednostavne znanstvene trikove.

Osim navedenih aktivnosti, cijeli je tjedan bio posvećen raznim igrama pa su tako učenici sudjelovali u organiziranom turniru u šahu, naučili igrati tradicionalnu tursku igru ”Mangalu”, igrali razne umne igre te igre ”Pogodi što sam” i ”Pogodi organ”.

Osim ovih igara, kroz tjedan su učenici i učitelji naučili ponešto o portugalskoj kulturi i običajima pa su posjetili muzej Alianca Artesanal u kojem su naučili ponešto o tradicionalnom portugalskom vezu, gradić Arcos de Valdevez i znanstveni centar Oficinas de Criatividade Himalaya koji je posvećen portugalskom svećeniku, znanstveniku i izumitelju Manuelu Antoniju Gomezu, te poznato turističko odredište, svetište Bom Jesus u blizini Brage.

– Program Erasmus+ idealna je prilika za razvoj partnerstava, širenje vidika, upoznavanje drugih kultura i širenje primjera dobrih praksi pa na svakoj mobilnosti učimo i o školama i kulturama naših partnera u projektu. To nam omogućuje da našu školu učinimo još boljom i kvalitetnijom za nadolazeće generacije – istaknula je koordinatorica projektnog tima Iva Vilček, učiteljica engleskog jezika.

(www.icv.hr, adf, iv; Foto: OŠ E. Kumičića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content