TKO ĆE BITI PRVAK? Rijeka sva tri derbija igra kod kuće, Dinamo s utakmicom manje ogroman favorit

Prošlog vikenda odigrane su utakmice 27. kola HNL-a, čime smo ušli u zadnju rundu prvenstva. Do kraja sezone ostalo je još devet kola s time da Dinamo i Hajduk imaju po utakmicu manje, dok Hajduk i Rijeku na kraju sezone čeka još i finale Kupa na Poljudu.

Dinamo je u derbiju propustio praktički potpuno izbaciti Hajduk iz utrke. Splićani su se propustili približiti na samo dva boda, a njihov remi propustili su iskoristiti i Rijeka i Osijek. Tomićeva momčad neočekivano je u nedjelju izgubila u Kranjčevićevoj od Dragovoljca, da bi Osijek par sati kasnije odigrao samo 0:0 kod kuće protiv Gorice. Tako je Dinamo remijem s Hajdukom zadržao prvo mjesto ispred Osijeka zbog utakmice manje, a uspio je čak i povećati prednost ispred Rijeke.

Uoči prošlog vikenda Dinamo je, jasno, i dalje bio glavni favorit za titulu prema kladionicama. Na njegov novi naslov prvaka koeficijent je bio 1.75, na Osijek 3.50, na Hajduk 5 i na Rijeku 8. Nakon što je odigrano 27. kolo, situacija je potpuno drukčija.

Rijeci najbolji raspored s konkurentima

Dinamo je sad uvjerljivi favorit te je na njega koeficijent tek 1.40. Na Osijek je porastao te je sad 5, na Hajduk 8, a na Rijeku čak 15. Branitelj naslova ima spomenuti zaostali derbi s Hajdukom, koji će se igrati 20. travnja na Poljudu. Gostovat će kod Rijeke još jednom, a do kraja prvenstva na Maksimiru igra i s Osijekom i s Hajdukom, koji u Zagreb stiže u zadnjem kolu.

Što se dvoboja s izravnim konkurentima tiče, u najvećoj prednosti je Rijeka, koja sa sva tri izravna konkurenta igra na Rujevici, a Osijek kod kuće igra s Hajdukom te gostuje kod Rijeke i Dinama. U sljedeća tri kola samo Hajduk igra dvije utakmice kod kuće, dok će Rijeka, Osijek i Dinamo dvaput gostovati – prenosi Index

Prvi sljedeći veliki derbi igra se 3. travnja kad u Gradskom vrtu igraju Osijek i Hajduk.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content