Veseli mališani Dječjeg vrtića “Cvrčak” pjesmom i plesom obilježili najšareniji dan u godini

Današnji dan (utorak) u znaku je maškara, obavijen je šarenilom, veseljem i dobrim raspoloženjem. Da to bude uistinu najzabavniji i najšareniji dan u godini, pobrinuli su se i u Dječjem vrtiću “Cvrčak” Virovitica gdje je tim povodom održan pravi mali maskenbal party.

Maštovite i originalne maske i kostimi zavladali su cijelim vrtićem, a raspoložene maškare ponovile su stare i isprobale neke nove plesne korake. Raspjevano, rasplesano, veselo i šareno društvo odgojnih skupina Frendići, Ribice i Zvjezdice pripremili su pravi mali tulum u vrtiću.

– Cijeli prošli tjedan pripremali smo se za maškare. Djeca su izrađivala razne maske, pričali smo priče o maskenbalu, pjevali pjesmice i djeca su dolazila u kostimima svaki dan. Za danas smo pripremili mali tulum povodom maškara. Naravno tu su pomogli i roditelji koji su donijeli krafne i balone za još više zabave. Djeca jako vole maškare i jedva čekaju taj dan u godini – rekla je Irena Škalić, odgojiteljica u odgojnoj skupini Frendići.

Vrtić je bio pun princeza, klaunova, pčelica, policajca, heroja, raznih likova iz crtića, pa čak i životinja.

– Ja sam se maskirala u Hrvatsku zato što živim u Hrvatskoj. Mama mi je pomogla da se maskiram, trebalo mi je samo deset minuta. Na sebi imam haljinu na kockice, a na licu nacrtanu Hrvatsku. Sada se super zabavljamo u vrtiću i svi smo maskirani – rekla nam je malena Ana, a potom i otpjevala pjesmicu. 

 

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content