Deveto izdanje “Krndijskih stjenjaka” početak obilježavanja 100 godina planinarstva u Orahovici i 60 godina od ponovnog osnivanja HPD-a Orahovica

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Orahovica održan je tradicionalni deveti izlet pod nazivom “Krndijski stjenjaci”. Na izletu se po snježnom vremenu skupilo pedesetak planinara iz šest planinarskih društava.

– Budući da snijeg nije smanjivao intenzitet, jedan dio planinara je odustao, no nas 22 s čvrstom voljom i elanom ipak smo se dali na osvajanje stjenjaka i nismo požalili. Uz jako dobru volju, dobrim elanom i krasnom atmosferom prehodali smo zacrtanu stazu na našim prvim snježnim stjenjacima a neki su se i radosno prisjetili dječjih radosti u snijegu. Zahvaljujem se svima na odazivu i ovo je dokaz da nas planinare ništa ne može zaustaviti i spriječiti – rekao je predsjednik HPD-a Orahovica Branko Peček.

Zanimljivost ovog izleta je da je on početak obilježavanja dvije velike planinarske obljetnice u Orahovici.

– Deveti po redu “Krndijski stjenjaci” početak su obilježavanja 100 godina planinarstva u Orahovici te 60 godina od ponovnog osnivanja ili pokretanja Hrvatskog planinarskog društva Orahovica. Naša tradicija je ogromna. Kroz ovo društvo su prošli veliki ljudi kao što su dr. Josip Poljak i Mato Mitrović, koji su ostavili dubok trag u hrvatskom i svjetskom planinarstvu. U planu nam je nekoliko sadržaja tijekom godine kako bismo obilježili i pokazali vrijednost planinarstva u našem gradu – rekao je dugogodišnji predsjednik, a danas dopredsjednik HPD-a Orahovica Zorko Steiner.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content