EHF EUROPA LIGA Traži se karta više, vrijeme je za još jedan rukometni spektakl: Hallgrímsson, Bergendahl i ‘društvo’ večeras gostuju u Našicama

Ove sezone našički NEXE ostvario je vrhunske rezultate u EHF Europa ligi. Došao je nadomak ‘Final Foura’. Preostala je još jedna prepreka. To je danska momčad GOG Gudme.

U danskom sastavu igraju dva švedska igrača Oscar Bergendahl i Jerry Tollbring, islandski rukometaš, odlični Viktor Gísli Hallgrímsson i Norvežanin Torbjoern Sittrup Bergerud, dok ostatak momčadi popunjavaju domaći igrači.

U dosadašnjem dijelu natjecanja danska momčad je upisala devet pobjeda, dva remija i tri poraza. Jedino nisu uspjeli nadjačati francuski Nantes, dok su sve ostale momčadi svladali barem jednom.

Pred ‘Gromovima s Krndije’ je velika prepreka, ali nije nepremostiva. Ove sezone našički rukometaši su pokazali da mogu parirati svakom suparniku.

Sukladno očekivanjima, zanimanje za utakmicu je ogromno, traži se ulaznica više, polako se zagrijava atmosfera uoči novog velikog rukometnog spektakla u Našicama. ‘Gromovi’ su uspješno odradili dvije domaće utakmice u proteklom tjednu, bilo je dosta prostora za rotaciju i čuvanje svježine uoči današnjeg ogromnog izazova.

Svoja razmišljanja uoči prve utakmice s Dancima podijelio je trener Branko Tamše.

-Ovo je susret s jednim od favorita u ovom natjecanju. Ekipa je to u kojoj igra zaista puno reprezentativaca iz nekoliko zemalja. GOG igra tipični skandinavski rukomet, brz i atraktivan. Imamo već neka iskustva s danskim rukometom, jer smo se ove sezone susreli sa Silkeborgom. Jedno je sigurno, sve ono što smo gradili cijelu sezonu probat ćemo sada naplatiti, treba nam i velika podrška s tribina. Iskreno, jedva čekam početak susreta da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje europske ekipe – rekao je Tamše.

Utakmica počinje danas (utorak) u 20:45 sati. Oni koji neće doći u dvoranu, moći će pratiti izravan prijenos na kanalu ARENASPORT.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content