U Pitomači po četvrti puta upaljena Uskrsna luč: Udruge prezentirale delicije tradicionalnog uskrsnog stola

Po četvrti puta u Pitomači je jučer, na Uskrsni ponedjeljak, upaljena Uskrsna luč u organizaciji Općine Pitomača i „Dečkiju z Dravske“. Manifestacija je okupila brojne udruge koje su prezentirale delicije tradicionalnog uskrsnog stola, a vrhunac večeri bilo je paljenje Uskrsne luči.

– Uz tamburaše, prigodnu riječ našeg župnika Siniše Preinera, Uskrsnu luč visoku sedam metara upalio je jedan od njenih graditelja Mata Tišljar. Zahvaljujem svim sudionicima manifestacije, kao i svoj maloj dječici koja su s velikim veseljem tražila pisanice skrivene po parku, a s još većim veseljem preuzimala svoje poklone. Hvala i svim žiteljima općine Pitomača koji su svojim dolaskom, i to u velikom broju, dokazali kako nismo zaboravili, zbog pandemije, družiti se i veseliti se – rekla je Željka Kovač, referentica za društvene djelatnosti Općine Pitomača

Uz podravsku glazbu i zabavnu igru za najmlađe posjetitelje, mnoštvo mještana i posjetitelje moglo je uživati u tradiciji i blagodatima uskrsnog stola naših baka i djedova koji su pripremile Udruga žena Dinjevac, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, Čuvarice kulturne baštine Kladare, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD „Petar Preradović“ Grabrovnica, Udruga umirovljenika općine Pitomača, KUD „Marijan Pavleković Pajo“ Otrovanec i HFD „Sesvečice“.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content