Udruga osoba s invaliditetom ”Našički cvijet” godišnjom Skupštinom obilježila 15 godina rada

U hotelu Park Panolija u Našicama održana je redovna, godišnja i izvještajna Skupština Udruge osoba s invaliditetom ”Našički cvijet” kojoj je nazočio i gradonačelnik Krešimir Kašuba. Ova Skupština bila je i proslava velikog jubileja ove vrijedne udruga, naime Našički cvijet obilježio je 15 godina rada na koje je posebno ponosna predsjednica Gordana Blagajac.

– U proteklih 15 godina smo ostvarili velik broj projekata i programa koji su išli u cilju poboljšanja kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. U protekloj 2021. godini smo imali trogodišnji projekt igraonice ”Našički cvijet”, zatim projekt pomoćnici u nastavi u sklopu kojeg smo zaposlili 10 pomoćnika za najpotrebitiju djecu kako bi iz roditeljskog doma mogli pohađati školu bez poteškoća. Tu je i projekt osobne asistencije preko kojeg smo za 14 naših članova osigurali upravo tu nužnu osobnu asistenciju, a riječ je o osobama s najvišim stupnjem oštećenja. U sklopu udruge kroz cijelu godinu radile su i gerontodomaćice, 8 djelatnica za 48 domaćinstava osoba s invaliditetom. U spomenutoj radionici Našički cvijet zaposleno je bilo troje suradnika koji su radili ranu intervenciju – rekla je Blagajac te najavila kako Udruga i dalje nastavlja s novim projektima.

– S još više motiva nastavljamo s radom i svim svojim projektima. U proteklih 15 godina odradili smo 112 različitih projekata na 17 područja i time u našu lokalnu zajednicu donijeli ukupan prihod od 10,5 milijuna kuna. Taj kompletan iznos uložen je upravo u poboljšanje života djece s teškoćama u razvoju osoba s invaliditetom i naravno u planu je i niz novih projekata – zaključila je Blagajac.

Pohvalu radu ove Udruge nazočnima na Skupštini iznio je i našički gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Bila je mi je velika čast nazočiti ovoj Skupštini i od srca im čestitam na predanom radu. Njihov rad temeljen je na pomoći osobama s invaliditetom, ali ja bih rekao da time itekako rade i doprinose dobrobiti kompletne naše zajednice. Ono što posebno moram istaknuti je naša težnja kao grada, napraviti sve da osiguramo poludnevni boravak osobama s invaliditetom. Aktivno radimo na tom projektu u sklopu kojeg je plan prenamijeniti jedan prostor za tu svrhu, odnosno jedan multifunkcionalni centar i dio tog centra bi bio upravo uređen za poludnevni boravak. Svakako bih čestitao i udruzi na projektu Zaželi, a Grad naravno prati rad u svim segmentima. Osim donacija i logističke i financijske potpore, tu su i prilagođavanje dijelova grada za osobe s posebnim potrebama, a tu mislim na parkirališna mjesta, rampe i raskrižja i ono što je važno naglasiti je kako će Grad Našice nastaviti biti potpora i prijatelj ove Udruge u svemu što bude trebala – zaključio je Kašuba.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content