Članovi projekta “Domovina i ja” na terenskoj nastavi s učenicima OŠ J. J. Strossmayera iz Đurđenovca

Projekt ”Domovina i ja” ušao je u jednu od svojih mnogobrojnih faza. Jučer (srijeda) su članovi projekta bili domaćini učenicima osmih razreda OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Đurđenovca na terenskoj nastavi koja je obuhvaćala područja bivših općina Orahovica i Slatina.

Početak terenske nastave članovi projekta s učenicima obilježili su kod spomen obilježja Stjepanu Mlakaru, prvoj žrtvi Domovinskog rata na području Virovitičko-podravske županije. Kroz priču o pogibiji Stjepana Mlakara učenici su usvojili temeljne datume oko samog događaja, ali i o onome što se kasnije događalo na navedenom području, a nastava je nastavljena na mjesnom groblju u Četekovcu. Nakon Četekovca, učenike i članove projekta u Voćinu je dočekao Darko Božičković, koji je upoznao sve prisutne s događanjima u voćinskom kraju i oslobodilačkim aktivnostima 136. brigade. Učenici su u sklopu nastave posjetili i Geo info Centar u Voćinu, nakon čega je putovanje nastavljeno prema Slatinskom Drenovcu. Kod spomen obilježja poginulom Miri Košćaku general specijalne policije Mirko Horvatin upoznao je sve prisutne okolnosti provedbe operacije ”Trokut” te se tom prigodom osvrnuo i na tragičnu pogibiju branitelja van borbenih djelovanja, a od posljedica rata. Nakon toga nastavljen je put prema konačnom odredištu terenske nastave, planinarskom domu Jankovac na kojem su uslijedile relaksacijske aktivnosti.

Općina Đurđenovac pokrovitelj ove terenske nastave te je za prigodu provedbe ovog djela projekta sudionicima osigurala promidžbene majice i ručak u planinarskom domu Jankovac.

Projekt ”Domovina i ja” u OŠ Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu provodi se etapno u suradnji s ravnateljem i nastavnicima škole i ova terenska nastava bila je realizacija jedne od tih etapa.

(papuk-artis.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content