Grad Osijek za sve gradske četvrti i mjesne odbore u 2022. osigurao 6,5 milijuna kuna: Obnovljene ulice u Josipovcu, asfaltirana sporedna cesta u Tvrđavici

Nakon što je u petak zajedno sa suradnicima, osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao obnovljene ulice Matije Gupce i Braće Radića u Josipovcu, danas (ponedjeljak) je posjetio MO Tvrđavicu gdje su završeni radovi na dugoočekivanoj rekonstrukciji ceste od kućnog broja 205 do 219a.

U Josipovcu se radilo o ulicama u kojima su ceste bile u iznimno lošem stanju, dijelom zbog starosti, a dijelom i zbog raskopa u okviru rekonstrukcije kanalizacijske mreže te neadekvatne naknadne sanacije, dok su stanovnici Tvrđavice na asfaltiranje sporedne ceste čekali punih 60 godina.

– Ovo su izvrstni primjeri kako gradska uprava brine o svakoj ulici u svakoj gradskoj četvrti, odnosno mjesnome odboru u ovom slučaju. Vidljiva je i izvrsna suradnja između mjesnog odbora, Unikoma i gradske uprave – rekao je gradonačelnik Radić, te najavio daljnja ulaganja.

IMG 3816
Foto: Grad Osijek

–Znamo da građani Josipovca imaju velikih problema s oborinskom odvodnjom, pa ćemo u drugoj polovici ove godine krenuti s radovima na rekonstrukciji oborinske odvodnje u slivnom području Župe sv. Luke. Procijenjena vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna i prva faza će biti gotova do kraja godine – najavio je gradonačelnik.

Što se tiče Tvrđavice istaknuo je kako je ulica bila u lošem stanju.

-Tu se nalazio tucanik, danas imamo asfalt. Vrijednost radova je milijun kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom. Tu ne stajemo. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Kroz ta sredstva, ali i kroz ovakve projekte koji rješavaju dugogodišnje probleme građana, pokazujemo ozbiljan pristup prema svim stanovnicima grada – rekao je gradonačelnik Radić.

IMG 3817
Foto: Grad Osijek

Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su radovi obuhvatili kompletnu obnovu kolnika nerazvrstane ceste u dužini od 265 metara i širine 4,5 metra, kao i rekonstrukciju oborinske odvodnje izgradnjom 11 upojnih bunara.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content