Učenici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica “Čitanjem do zvijezda” dospjeli do 4. mjesta na državnoj završnici

Učenici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica osvojili su 4. mjesto na nacionalnoj razini projekta “Čitanjem do zvijezda”.

Projekt “Čitanjem do zvijezda” usmjeren je na poticanje i promicanje kulture čitanja za djecu i mlade, popularizira knjigu, načitanost, knjižnice i obrazovanje, potiče istraživački i timski rad, ali i kreativni izričaj i individualni napor. Ukupno su u projektu tijekom ove školske godine sudjelovale 242 osnovne škole i 55 srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske.

Ove školske godine tema projekta i natjecanja je bila “Knjiga i film”. Sudjelovanje je podrazumijevalo čitanje triju knjiga (R. Dahl, “Vještice”, R. Riggs, “Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu” i F. H. Burnett, “Tajni vrt”) te gledanje njihovih filmskih adaptacija, istraživanje i uspoređivanje. Dvije su kategorije natjecanja: kviz znanja te izrada kreativnog uratka koji zastupa motive iz knjiga i filmova.

Foto 2 15

Novobukovačka škola na ovom je natjecanju sudjelovala u objema kategorijama. Predstavnici su škole Hana Kribl, učenica 7. razreda, Kristijan Škrnički i Martina Nikić, učenici 8. razreda s mentoricama Božicom Filipović Veg i Matejom Vilček, učiteljicama Hrvatskoga jezika. Nakon uspješne školske i županijske razine (na kojoj su ostvarili 1. mjesto), pozvani su i na nacionalnu završnicu koje se održala početkom svibnja.

Na nacionalnoj završnici u kvizu znanja sudjelovali su Kristijan Škrnički, Marija Škrnički te Hana Kribl, koji su po broju bodova, među 48 osnovnih škola, ostvarili visoko 4. mjesto.

Sudjelovanje u ovom projektu iziskuje mnogo rada i žrtvovanje puno slobodnoga vremena, no nagrađuje ponosom i zadovoljstvom među učenicima i mentorima. Oduševljeni ovom vrstom natjecanja, učenici su motivirani i za sudjelovanje u sljedećoj sezoni te se vesele novim izazovima.

(OŠ V. Nazora Nova Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content