Volonteri suhopoljske Udruge KrEdA radionicom “Kako nastaje časopis” uključili se u Dane medijske pismenosti

U suhopoljskoj općinskoj knjižnici “Matija Gubec”, volonteri Udruge KrEdA su za zainteresirane posjetitelje organizirali radionicu pod nazivom “Kako nastaje časopis”. Aktivnost je to kojom su se priključili nacionalnoj inicijativi edukacije djece i mladih o važnosti i utjecaju medija pod nazivom Dani medijske pismenosti.

Agencija za elektroničke medije i UNICEF pokrenuli su 2018. i projekt Dani medijske pismenosti s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanja građana vještinama medijske pismenosti, stvaranja platforme za suradnju brojnih društvenih dionika i razvoja održivih projekata medijske pismenosti, te pružanja podrške odgajateljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

-Knjižnice su mjesta koja u svojim sredinama imaju višestruku ulogu – osim one osnovne književno-čitalačke, tu su i edukativna, informativna, zabavna i mnoge druge. U našoj maloj knjižnici trudimo se afirmirati raznovrsne uloge knjižnice. Jako nas veseli kad naši najmlađi posjetitelji uživaju u Kreativnim pričopričaonicama koje provodimo u sklopu programa “Vesela knjižnica”, ali jednako su važne i ovakve radionice gdje s mladim mudrim glavama razmjenjujemo znanja i zajedno stječemo nova iskustva.Danas smo naučili kako nastaje časopis, koji su koraci od ideje do finalnog proizvoda, kako napisane vijesti i članci utječu na društvo i obrazovanje, ali i koji su interesi mladih, o čemu bi voljeli više čitati i koji dijelovi časopsia su im najdraži – rekla nam je voditeljica aktivnosti Natalija Kožić Lukačević.

Mladi su se okušali i u izradi vlastitog časopisa i uz poziv na neke nove njima zanimljive teme dogovorili sljedeći susret u suhopoljskoj općinskoj knjižnici.

(Udruga KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content