PU virovitičko-podravska pokaznim vježbama i prezentacijom opreme oduševila učenike OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

Policijska uprava virovitičko-podravska danas (četvrtak) je održala promociju policijskog zanimanja za učenike osmog razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja. Svoju djelatnost učenicima su predstavili prometna policija, temeljna i interventna jedinica, kao i djelatnik za minsko-eksplozivnu zaštitu. Tom prilikom učenici su se upoznali i sa službenim psom za detekciju droga.

Na ovaj način PU virovitičko-podravska nastoji privući nove mlade snage, istaknuo je načelnik Siniša Knežević.

– Današnjom prezentacijom policijskog zanimanja nastavili smo odličnu suradnju koju inače imamo s građanima, ali i institucijama na području Virovitičko-podravske županije. U ovu akciju uključili smo osmaše iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića koji su sve pratili s velikim oduševljenjem. Školarci su danas imali prilike vidjeti samo neke od intervencija s kojima se policijski djelatnici susreću gotovo svakodnevno. Ovakvim akcijama nastojimo i educirati učenike kako i na koji način postupiti u raznim situacijama. Isto tako, želimo privući nove mlade ljude koji će nas jednog dana naslijediti i vjerujem da će se i neki od učenika s današnje prezentacije priključiti policijskim redovima. Policajac mora biti zaista jedna kompletna osoba dostojna ovog zanimanja, psihofizički potpuno spremna, spremna na upornost i odricanje, kao i rad u raznim vremenskim uvjetima i zato ih već sada u osnovnoj školi pokušavamo motivirati da krenu tim putem – rekao nam je načelnik Siniša Knežević.

IMG 0631

Školarci su imali priliku vidjeti kako izgledaju policijski “presretač”, motocikl, “marica” i čamac za spašavanje, kao i kompletna oprema kojom se policijski službenici koriste u svom radu.

– Ovdje smo danas zahvaljući izvrsnoj ideji naše kolegice, razrednice 8.a razreda Milice Renić koja je došla na ideju o suradnji s policijom i koju smo mi objeručke prihvatili. Cilj je bio pokazati djeci rad policije, odnosno neke njihove akcije na djelu, a sama svrha je zapravo zainteresirati učenike za posao policajca i nadam se iskreno da će nakon ovih zanimljivih vježbi neki od učenika odlučiti postati policajci i brinuti se za našu sigurnost – naglasila je učiteljica Sanja Grabić.

Sanja

Ovakav vid edukacije samo je jedan u nizu koje policija provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama. U današnjoj akciji, u pratnji učiteljica Andreje Galović i Sanje Grabić, sudjelovalo je 26 učenika iz dva osma razreda, a svoje dojmove rekla nam je učenica 8.b razreda Gabrijela Mijatović.

-Impresionirale su nas gotovo sve vježbe, a možda je najzanimljivija bila potraga za bjeguncem u šumi, u kojoj je sudjelovao i službeni pas. Bilo je zanimljivo, dosta smo toga i naučili, sve u svemu jedna hvalevrijedna akcija – rekla je Gabrijela.

Gabrijela

Mišljenje svoje razredne kolegice dijeli i učenica Vanesa Vrbančić.

– Edukacija je bila dobra i vrlo korisna, policijski službenici ukazali su nam na neke opasnosti i kako postupiti u određenim situacijama koje su u svakodnevici dosta česte. Iskreno, dosad nisam razmišljala o policijskom poslu kao svom budućem zanimanju, ali nakon današnje akcije, u kojoj mi je najzanimljivija bila potraga za bjeguncem, sigurno ću još jednom razmisliti jer mi se sve skupa doista svidjelo – dodala je Vanesa.

Vanesa

Posebno zanimljiva bila je prezentacija borilačko-taktičkih sposobnosti interventne jedinice koja je atraktivnim nastupom izmamila uzdahe osmaša i njihovih učiteljica.

Donosimo djelić atmosfere s pokaznih vježbi, zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content